Χαμένες ευκαιρίες και προβληματισμός

Χαμένες ευκαιρίες και προβληματισμός

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα μεγαλύτερο σοκ και από την ήττα από την Ξάνθη προκάλεσε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού η ισοπαλία στη Βέροια. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχθεί την ελαφρότητα που σπαταλήθηκαν τόσες και τόσες ευκαιρίες, για να «τελειώσει» ο αγώνας από το πρώτο 20λεπτο, σε σημείο να μείνει «ζωντανή» η Βέροια στο παιχνίδι και να ισοφαρίσει λίγο πριν από το τέλος. Η αδυναμία του Παναθηναϊκού να διαχειριστεί αγώνες που μοιάζει να τους έχει δικούς του έχει στοιχίσει σημαντικές απώλειες τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Πρόσφατα είναι τα ματς με τη Θέλτα Βίγκο και τη Σταντάρ Λιέγης, όπου οι δύο νίκες και οι έξι βαθμοί ήταν εφικτοί με βάση την απόδοση της ομάδας, αλλά το αποτέλεσμα ήταν μόνον ένας κερδισμένος βαθμός και χαμένοι οι άλλοι πέντε. Κοινό χαρακτηριστικό; Οπως και στο ματς με τη Βέροια, ο Παναθηναϊκός έχασε τη συνοχή του προς το φινάλε των αγώνων και δέχθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο όλα τα γκολ που του στέρησαν τη νίκη.

Πέρα από τα όποια θέματα νοοτροπίας, η βαθμολογική του εικόνα αδικεί τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, τόσο από πλευράς εντυπώσεων όσο και ουσίας. Παρά το -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, οι «πράσινοι» παραμένουν η ομάδα με τις περισσότερες τελικές προσπάθειες, τις εύστοχες πάσες και τις εύστοχες σέντρες-γεμίσματα στο πρωτάθλημα. Χαρακτηριστικά, έχουν κατά μέσον όρο 16 τελικές σε κάθε παιχνίδι και 97 συνολικά, 9 παραπάνω από τον ΠΑΟΚ (88) και 23 από τον Ολυμπιακό, που έχει μόλις 74! Σπαταλάει όμως τις ευκαιρίες και τα ποσοστά ευστοχίας του έχουν δημιουργήσει αυτό το χάντικαπ: πετυχαίνει κατά μέσον όρο 1 γκολ ανά 8,1 τελικές προσπάθειες, όταν οι «ερυθρόλευκοι» σκοράρουν 1 γκολ ανά 4,9 τελικές. Μετά τη θυελλώδη ομιλία του ύστερα από το τέλος του αγώνα με τη Βέροια, ο Στραματσόνι προτιμήσει να τα συζητήσει όλα αυτά τα θέματα σε τετ α τετ που είχε χθες με τους Μπεργκ, Λέτο, Μολέντο, Γουακάσο και Ιμπάρμπο.

• Ενοχλήσεις στον προσαγωγό ένιωσε ο Χουλτ και λογικά δεν θα υπολογίζεται για το αυριανό παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή στη Λεωφόρο. Οι Λεντέσμα, Ζέκα και Σάμπα έκαναν ατομικό.

• Ο Μέστο συζήτησε με το ιατρικό τιμ για τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και μάλλον θα κάνει επέμβαση στη διακοπή των Χριστουγέννων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή