Προετοιμασία για «μαύρο Νοέμβρη» από αντιεξουσιαστές

Προετοιμασία για «μαύρο Νοέμβρη» από αντιεξουσιαστές

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλίμα σύγκρουσης με την αστυνομία επιδιώκουν να καλλιεργήσουν οργανωμένες ομάδες αντιεξουσιαστών ενόψει και της επίσκεψης στην Αθήνα του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου.

Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα σε θέατρο αντιπαράθεσης έχουν εξελιχθεί οι προσφυγικές πολυκατοικίες της λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου και χθες εκδηλώθηκαν περιορισμένης έντασης επιθέσεις κουκουλοφόρων κατά αστυνομικών. Χθες το πρωί, αρμόδιοι αστυνομικοί κατέγραψαν τις κινήσεις υπόπτου, που σε ρόλο συντονιστή των επεισοδίων, κατηύθυνε μέσα από Ι.Χ. αυτοκίνητο τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών.

Τα κείμενα-καλέσματα που δημοσιεύθηκαν από το πρωί της Δευτέρας στο Διαδίκτυο για τα επεισόδια στους Αμπελοκήπους υπογράφονται από τη «Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών». Οι υπηρεσίες Ασφαλείας, ωστόσο, αποδίδουν κεντρικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών σε άτομα με συμμετοχή σε πρόσφατες «ακτιβίστικες» ενέργειες στο κέντρο της Αθήνας, όπως, για παράδειγμα, την κατάληψη στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας από τη «Συνέλευση Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους». Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο συλληφθέντες στα επεισόδια της Δευτέρας –μια 22χρονη Ελληνίδα και ένας 28χρονος Αμερικανός– είχαν συλληφθεί την 26η Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης.

Επιπλέον, ανάμεσα στα 13 άτομα που προσήχθησαν τη Δευτέρα από τα στενά γύρω από τις προσφυγικές πολυκατοικίες και το Εφετείο συγκαταλέγεται και ένας 24χρονος φοιτητής με συμμετοχή σε τρεις «παρεμβάσεις» της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας». Μόλις χθες, εξάλλου, με κείμενο που αναρτήθηκε στο Athens Indymedia τα μέλη της «συλλογικότητας» καλούν σε «θερμή» υποδοχή του Αμερικανού προέδρου στις 15 Νοεμβρίου. Η ανακοίνωση καταλήγει χαρακτηριστικά με τη φράση: «Να υποδεχτούμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ όπως του αναλογεί».

Επεισόδια στη δίκη Χ.Α.

Χθες, στο μεταξύ, μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν και μέσα στην αίθουσα του Εφετείου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, τα μέλη ομάδας αντιφασιστών που αποπειράθηκαν να μπουν στη δικαστική αίθουσα συνεπλάκησαν με υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι –όπως καταγγέλλεται– ήταν οπλισμένοι με γκλομπ. Λόγω της έντασης, η δίκη διακόπηκε για την Πέμπτη. Νωρίτερα, κατά την ακροαματική διαδικασία προκλήθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον μάρτυρα Σωτήρη Πουλικόγιαννη από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής.

Χθες το βράδυ περίπου 1.000 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής συμμετείχαν σε συγκέντρωση στη λεωφόρο Ηρακλείου, όπου προ τριετίας δολοφονήθηκαν οι Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης. Αντισυγκέντρωση στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο πραγματοποίησαν μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή