ΕΛΛΑΔΑ

Βουλή: Διακόπτεται λόγω ΣτΕ η ακρόαση Παππά και «υπερθεματιστών» στην Επιτροπή Θεσμών

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Βουλή, Τηλεοπτικές άδειες

Σε διακοπή της διαδικασίας ακρόασης του κ. Ν. Παππά και των τεσσάρων «υπερθεματιστών» του πρόσφατου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οδηγήθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με ομόφωνη απόφαση των μελών της.

Αιτία της εξέλιξης υπήρξε, όπως ήταν φυσικό να συμβεί, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες, γεγονός που κατέστησε τον προαναφερθέντα διαγωνισμό ουσιαστικά άκυρο.

Την εν λόγω διακοπή ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, σημειώνοντας πως προϋπήρξε σχετικά συνεννόηση με τους κ. Ι.Τραγάκη (ΝΔ) και Ευ. Βενιζέλο (Δημ.Συμπαράταξη).

Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί μία ακόμα συνεδρίαση με αντικείμενο την ακρόαση της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για θέματα Δικαιοσύνης: τα μέλη της Επιτροπής έκριναν αρχικώς ότι μετά από σειρά συνεδριάσεων με την κυρία Τσατάνη, δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί και αυτή η διαδικασία, εκτός εάν εκείνη θα επιθυμούσε να προσθέσει κάτι σε όσα έχει ήδη αναφέρει.

Η κυρία Τσατάνη απάντησε θετικά και κατόπιν τούτου, δρομολογείται ακόμα μία συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών για την επόμενη εβδομάδα. 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ