Πυρετός στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών στην Ελλάδα

Πυρετός στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών στην Ελλάδα

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θερμοκρασία στην κεντρική αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας ολοένα και ανεβαίνει. Τα πηγαδάκια μαρτυρούν την προσπάθεια εκτόνωσης της πίεσης των τελευταίων ημερών, ενώ η άμμος στην κλεψύδρα έχει αρχίσει να αδειάζει, σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι δυο τεράστιες οθόνες που έχουν στηθεί στο δωμάτιο μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση με το cnn και το nbc όλες τις εξελίξεις από την καταμέτρηση των ψήφων μέχρι τις εκτιμήσεις των δημοσιογράφων για το ποιος θα πάρει τη θέση του Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ γραφείο. Το μενού της βραδιάς πάντως εκτός από εκλεκτά εδέσματα έχει επίσης χιουμοριστικά βίντεο αλλα και αγαπημένα τραγούδια του απερχόμενου πλανητάρχη. Ποιος θα είναι όμως αυτός που θα τον διαδεχτεί;

Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών στην Αθήνα επικρατεί αισιοδοξία…

«Εχω εμπιστοσύνη στους συμπατριώτες μου. Υπήρξαν εκλογικές αναμετρήσεις που δοκίμασαν την πίστη μου αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που γνωρίζω απο το Οχάιο ειναι σκληρά εργαζόμενοι, σοβαροί και ανησυχούν για θέματα που δεν έχουν επιλυθεί. Επιζητούν την αξιοπρέπεια και θέλουν κάποιον που να τον εμπιστεύονται και με τον Τραμπ αυτό δεν είναι εύκολο» δηλώνει στο kathimerini.gr η πρόεδρος των Δημοκρατικών στην Ελλάδα κ. Κάρεν Λι.

Από την προεκλογική εκστρατεία, όπως σχολιάζει, ξεχωρίζει ως μελανό σημείο τη στάση των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που εστίασαν περισσότερο στο «περιτύλιγμα» παρά στην ουσία.

«Μου έκανε ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση η στάση που κράτησε ο αμερικανικός Τύπος που επικεντρώθηκε στους τίτλους και όχι στην ουσία καθώς και στις προσβολές μεταξύ των υποψηφίων. Υπάρχουν θέματα τα οποία θα επρεπε να προβληθούν όπως για παράδειγμα πως θα συγκροτηθεί σε σώμα το Κογκρέσο. Κάτι αντίστοιχο συνέβαινε και σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις αλλα αυτή τη φορά έφτασε στο αποκορύφωμα του».

Για την κ. Κάρεν Λι αυτό που κάνει τη Χίλαρι Κλίντον να υπερτερεί έναντι του Τραμπ είναι η εμπειρία της, το γεγονός ότι μίλησε για ενότητα ενώ σημειώνει ότι πολλές γυναίκες την ψήφισαν καθώς ειναι η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία στις ΗΠΑ.

Μεταξύ των φανατικών της Κλίντον ειναι και η Ζόι Ντελτσινος που σπουδάζει στη χώρα μας οικονομικά και πολιτικές επιστήμες.

«Η Χίλαρι είναι μια απο τους υποψήφιους για την προεδρία με τα περισσότερα προσόντα. Νοιάζεται για το εθνικό σύστημα υγείας, προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και θεωρεί πως θα πρέπει να έχουν ίση μεταχείριση με τους άνδρες, όπως για παράδειγμα την ίδια αμοιβή», δηλώνει.

Από την συζήτηση δεν λείπουν και οι σκληροί χαρακτηρισμοί κατά του Ντόναλντ Τραμπ αλλά και μια δόση χιούμορ.

«Αν εκλεγεί ο Τραμπ σκέφτομαι να μην ξαναγυρίσω στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ δεν εχει ιδέα για το Σύνταγμα, τις πολιτικές διαδικασίες, ειναι σεξιστής, ρατσιστής και δεν θα επρεπε να υπάρχει στον πλανήτη», προσθέτει.

Εκφράζει παράλληλα την ανησυχία της ότι κανένας ξένος ηγέτης δεν θα θέλει να συνεργαστεί με τις ΗΠΑ σε περίπτωση εκλογικής νίκης του μεγιστάνα Τραμπ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η συμφοιτητρια της Ζόι, Μπίμπι Ουνεχάνι, η οποία αδυνατεί να πιστέψει ότι ο Τραμπ έφτασε έστω ως εδώ.

«Όταν άκουσα ότι θα θέσει υποψηφιότητα νόμισα ότι κάποιος μου έκανε πλάκα. Το γεγονός ότι εχει φτάσει ως εδω είναι πραγματικά τρελό και ταυτόχρονα λυπηρό», δηλώνει.

Και μπορεί μια πιθανή εκλογική νίκη της Χίλαρι να δώσει το σύνθημα για ξέφρενους πανηγυρισμούς ωστόσο, όπως επισημαίνει η Μπίμπι, «δεν αποκλείεται οι οπαδοί του απρόβλεπτου Τραμπ να προκαλέσουν επεισόδια αρνούμενοι να αποδεχτούν το αποτέλεσμα της κάλπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή