Πιο ακριβά τα διόδια Καλαμάτας και Βελιγοστής

Πιο ακριβά τα διόδια Καλαμάτας και Βελιγοστής

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αύξηση των διοδίων Καλαμάτας και Βελιγοστής είχε ως συνέπεια η παράδοση στην κυκλοφορία, το περασμένο Σάββατο, του μεγαλύτερου τμήματος της περιμετρικής Καλαμάτας. Οι νέες τιμές στα διόδια θα ισχύσουν από σήμερα τα μεσάνυχτα. Αρκετά βορειότερα, η κατασκευή νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό προκαλεί κατ’ αρχάς την αντίδραση των εργαζομένων στην εταιρεία που κατασκεύασε και διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο.

Το περασμένο Σάββατο, λοιπόν, ο υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης έδωσε στην κυκλοφορία τα 7,5 χλμ. από τα 12 χλμ. της περιμετρικής Καλαμάτας (Θουρία-Καλαμάτα). Τα υπόλοιπα 3,5 χλμ. αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία τον Δεκέμβριο, πιθανότατα παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, καθώς θα σημάνουν την ολοκλήρωση του πρώτου από τους πέντε παραχωρημένους αυτοκινητόδρομους (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη).

Η λειτουργία του τμήματος οδηγεί, όπως είναι επόμενο, σε αύξηση των διοδίων, καθώς «χρεώνονται» στους οδηγούς περισσότερα χιλιόμετρα. Οπως ανακοίνωσε, χθες, η κοινοπραξία Μορέας, τα διόδια στον μετωπικό σταθμό Καλαμάτας αυξάνονται για τα Ι.Χ. από 1,40 ευρώ σε 1,90 ευρώ και στα διόδια Βελιγοστής από 1,20 ευρώ σε 1,25 ευρώ. Παράλληλα, τίθενται σε λειτουργία οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων επί του ανισόπεδου κόμβου Θουρίας. Στην Εγνατία Οδό, πάντως, η κατασκευή νέων διοδίων προκαλεί αντιδράσεις. Χθες, ο Σύλλογος Εργαζομένων της εταιρείας Εγνατία Οδός Α.Ε. (ΣΕΤΕΟ) πραγματοποίησε στάση εργασίας κατά τη διάρκεια του προγραμματισμένου διαγωνισμού κατασκευής τεσσάρων νέων σταθμών διοδίων (Παμβώτιδα, Μέστη, Ιεροπηγή, Εύζωνοι). Οπως υποστηρίζει ο σύλλογος, η Εγνατία Οδός κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ως αναπτυξιακός άξονας, με δεδομένο το χαμηλό ΑΕΠ της Βόρειας Ελλάδας και ο τριπλασιασμός του κόστους μετακίνησης θα οδηγήσει στον «αποκλεισμό» των οικονομικά ασθενεστέρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή