Πάνω από 90 συλλήψεις για ναρκωτικά στο πλαίσιο της επιχείρησης «Χίμαιρα»

Πάνω από 90 συλλήψεις για ναρκωτικά στο πλαίσιο της επιχείρησης «Χίμαιρα»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της «επιχείρησης Χίμαιρα», όπως ήταν η κωδική ονομασία της έρευνας που είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο, συνελήφθησαν 97 άτομα αφρικανικής, αλβανικής, ελληνικής, βουλγαρικής και ρουμανικής καταγωγής τα οποία τροφοδοτούσαν με ηρωϊνη, κοκαϊνη και κάνναβη σημεία περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας όπως η Πλατεία Αμερικής, η Δροσοπούλου, τα Προπύλαια, η Νομική Σχολή – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, η Πλατεία Κάνιγγος και η Πλατεία Βικτωρίας.

Τα μέλη του κυκλώματος συμμετείχαν στα διάφορα στάδια τροφοδοσίας όπως η πρωτογενής παραγωγή και καλλιέργεια κάνναβης, η διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών δια της ελληνοαλβανικής μεθορίου, η αποθήκευσή τους και η μεταφορά τους στους διακινητές και στη συνέχεια η διανομή τους στα διάφορα σημεία του κέντρου. Ως αρχηγός της σπείρας θεωρείται ένας Αλβανός ο οποίος δεν έχει συλληφθεί και είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Γκέντι», ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι το κύκλωμα σχετίζεται και με την εκτέλεση ενός Αλβανού με δέκα σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό του στο Κερατσίνι στις 13 Νοεμβρίου.

Σε ότι αφορά τον τζίρο της οργάνωσης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πολύμηνης επιχείρησης, από τον Απρίλιο δηλαδή μέχρι σήμερα, εκτιμάται πως αυτός ξεπερνά τα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Εκτός από ποσότητες ναρκωτικών κατασχέθηκαν δέκα αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες, ένα φορτηγό, ζυγαριές ακριβείας αλλά και κερδισμένα δελτία του ΟΠΑΠ μέσω των οποίων τα μέλη του κυκλώματος νομιμοποιούσαν μέρος των εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες.

Μάλιστα οι δράστες σημάδευαν τις ποσότητες χασίς με τραπουλόχαρτα ώστε να γνωρίζουν την ποιότητα της κάθε παρτίδας.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή