Εκ των υστέρων απολογία Κακλαμάνη: «Επαίσχυντες φράσεις» Κασιδιάρη κατά Τσακαλώτου

Εκ των υστέρων απολογία Κακλαμάνη: «Επαίσχυντες φράσεις» Κασιδιάρη κατά Τσακαλώτου

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να διορθώσει, έστω με καθυστέρηση, ένα λάθος του, που δεν παρενέβη δηλαδή άμεσα χθες και δεν ανακάλεσε στην τάξη ή δεν επέβαλε ποινή στο Χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη για μια χυδαία έκφραση που είπε από του βήματος της Ολομέλειας σε βάρος του κ. Ευκλ.Τσακαλώτου, επιχείρησε σήμερα το απόγευμα ο εκ των Αντιπροέδρων της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης.

Ειδικότερα, ζήτησε συγνώμη που διέλαθε της προσοχής του εκείνη την ώρα, ζήτησε από το σώμα να εκφράσει την αποδοκιμασία του για τη συγκεκριμένη φρασεολογία του βουλευτή της ΧΑ, καθώς και τη συναίνεση όλων ώστε να διαγραφεί η επίμαχη φράση από τα Πρακτικά, σε μια συμβολική κίνηση προστασίας της αξιοπρέπειας του κοινοβουλευτικού λόγου.

«Ηταν μια επαίσχυντη φράση», είπε ο κ. Κακλαμάνης και σχολιάζοντας παρατήρηση βουλευτή της πλειοψηφίας, σημείωσε πως δυστυχώς δεν υπάρχει πρόβλεψη από τον Κανονισμό για επιβολή «αναδρομικής» ποινής σε μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Το εν λόγω περιστατικό, πάντως, υπενθυμίζει στο μέτρο που του αναλογεί πως υπάρχει πρόβλημα στο Κοινοβούλιο εξαιτίας της «αμηχανίας» με την οποία ο πολιτικός κόσμος αντιμετωπίζει την μονίμως προκλητική συμπεριφορά, ειδικά σε επίπεδο εκφράσεων, των στελεχών του συγκεκριμένου κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή