Ανεξιχνίαστες δολοφονίες ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη Αλβανού εκτελεστή

Ανεξιχνίαστες δολοφονίες ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη σύλληψη Αλβανού εκτελεστή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη ο δράστης της δολοφονίας της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη (Μάιος 2009) και της επίθεσης με οξύ στον γνωστό δικηγόρο Παύλο Σαράκη (Δεκέμβριος 2007).

Συνελήφθη την Τετάρτη στη Δραπετσώνα από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος Ασφαλείας, με τη συνδρομή αξιωματικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών και της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.  Πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος είναι καταγεγραμμένος στο αρχείο της ΕΛ.ΑΣ. με πολλά και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας. 

Από την εξέταση των δακτυλικών αποτυπωμάτων του πάντως, επιβεβαιώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης  και μια καταδικαστική απόφαση για φυλάκιση τεσσάρων ετών.  Το πρώτο από τα δύο εντάλματα αφορά στην επίθεση με οξύ που είχε γίνει εναντίον του ποινικολόγου Παύλου Σαράκη, την 21η Δεκεμβρίου 2007 στο Νέο Κόσμο.

Μετά το συμβάν ο γνωστός δικηγόρος είχε χρειαστεί να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων προκειμένου να αποκαταστήσει τις βλάβες στο πρόσωπο και την όρασή του. Το δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλβανού «εκτελεστή» αφορά στη δολοφονία της 29χρονης Μαρίας Καφιέρη τον Μάιο του 2009 μέσα σε Ζαχαροπλαστείο στα Καμίνια. Η 29χρονη ήταν σύντροφος του Γιώργου Αυτιά, βαρύ όνομα στη νύχτα, που επίσης είχε πέσει νεκρός από σφαίρες, τον Ιούνιο του 2007.

Η Καφιέρη είχε δολοφονηθεί με μια σφαίρα στο κεφάλι. Σε βάρος τέλος του Αλβανού εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης τεσσάρων ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αφορά εμπλοκή του δράστη σε θανατηφόρο τροχαίο.  Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους έναν πληρωμένο δολοφόνο και εξετάζουν τυχόν ανάμειξή του και σε άλλα συμβόλαια θανάτου. 

Επιπλέον, αναμένεται να ερευνηθεί πιθανή εμπλοκή του και στην επίθεση με οξύ εναντίον της Κωνσταντίνας Κούνεβα τον Δεκέμβριο του 2008.  Ο φάκελος της υπόθεσης «Κούνεβα» βρίσκεται στο αρχείο. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ωστόσο, εξετάζεται το ενδεχόμενο η επίθεση εναντίον της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ να συσχετιστεί με αυτή εναντίον του Παύλου Σαράκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή