Ελληνας δραπέτης ο νεκρός της αιματηρής συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας

Ελληνας δραπέτης ο νεκρός της αιματηρής συμπλοκής στο κέντρο της Αθήνας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό εκτυλίχθηκε η προσπάθεια ελέγχου δύο ύποπτων ανδρών από αστυνομικούς στην πλατεία Θεάτρου, στο κέντρο της Αθήνας, το πρωί  του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,  ο 38 ετών νεκρός άνδρας, είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, έπειτα από ληστεία που πραγματοποίησε σε φούρνο, σκοτώνοντας μια υπάλληλο.

Ο ελληνικής υπηκοότητας 38χρονος τοξικομανής, στις 6 Δεκέμβρη παραβίασε την τακτική άδειά του από τις φυλακές Χαλκίδας, όπου εξέτειε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία.

Η συμπλοκή ξεκίνησε όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσαν στο σημείο εντόπισαν δύο άνδρες, τους οποίους προσπάθησαν να ελέγξουν.

Ο ένας από τους υπόπτους ωστόσο, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές κατά των αστυνομικών τραυματίζοντας τον έναν ένστολο στο δεξί ώμο.

Οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.  ανταπέδωσαν τα πυρά και καταδίωξαν τον δράστη. Δευτερόλεπτα αργότερα ο ύποπτος εντοπίστηκε νεκρός, πίσω από κοντινό κτίριο όπου είχε καταφύγει

Σύμφωνα με την επίσημη αστυνομική ενημέρωση φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι και δίπλα στο πτώμα βρέθηκε ένα πιστόλι τύπου κολτ, που είχε στην κατοχή του.  Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν έχει βληθεί από τα πυρά αστυνομικών.

Τα εύσημα στην ομάδα ΔΙΑΣ έδωσε με μία ανάρτηση στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ομάδα ΔΙΑΣ απέδειξε την ετοιμότητά της στην επιβολή του νόμου και της τάξης. Περαστικά στον τραυματισμένο αστυνομικό», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή