Ν.Δ.: Λιτότητα διαρκείας φέρνει η κυβέρνηση

Ν.Δ.: Λιτότητα διαρκείας φέρνει η κυβέρνηση

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «λυπητερό» για την τσέπη του Ελληνα «ποδαρικό» του 2017 βρίσκεται στο μικροσκόπιο και στην αιχμή της αντιπολιτευτικής ατζέντας της Πειραιώς, καθώς η Ν.Δ. αναδεικνύει τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και θα γίνουν τώρα αισθητά, χωρίς να ξεχνά αυτά που έρχονται μέσω του «κόφτη». Το μήνυμα που εκπέμπει ο τρίτος όροφος της Πειραιώς, από τα πρώτα 24ωρα του νέου έτους, είναι ότι η Ν.Δ. δεν προτίθεται να γίνει διαλλακτικότερη απέναντι στην κυβέρνηση. Περιθώρια συναίνεσης δεν υπάρχουν, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., που πρόσφατα δήλωσε ότι εάν ο κ. Τσίπρας θεωρεί πως δεν έχει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τότε θα πρέπει να προσφύγει σε κάλπες. Για όποιον είχε την παραμικρή αμφιβολία, η πρώτη επικοινωνιακή παρέμβαση του έτους για τη Ν.Δ., που ήταν η φωτογραφία του Κυρ. Μητσοτάκη να απολαμβάνει τον εσπρέσο του με το σχόλιο-ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter για τη φορολόγηση του καφέ, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας για πιο διαλλακτική στάση. 

Τέτοια περιθώρια δεν άφησε ούτε η χθεσινή σύσκεψη στελεχών της Ν.Δ. υπό τον κ. Μητσοτάκη στην Πειραιώς, όπου αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα στη στρατηγική της Ν.Δ., που θα κινηθούν σε γραμμή σκληρής επίθεσης στην κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα της καθημερινότητας. Αυτή συνεχίστηκε και χθες διά στόματος Β. Κικίλια, ο οποίος κατηγόρησε τον Ευκλ. Τσακαλώτο ότι αποδέχεται μόνιμα μέτρα ύψους 3,5 δισ. τον χρόνο και μετά το 2018, μέσω της επέκτασης του δημοσιονομικού «κόφτη», δεσμεύοντας τη χώρα σε λιτότητα διαρκείας. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι ο «κόφτης» δεν είναι προληπτικός και αόριστος, αλλά συγκεκριμένος και στοχευμένος σε μισθούς και συντάξεις και μάλιστα αυτόματος, αφού δεν απαιτείται η έγκρισή του από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, πηγές της Ν.Δ. φρόντιζαν να υπενθυμίσουν ότι το τσουνάμι της φορολόγησης, της αύξησης των εισφορών και της περικοπής εισοδημάτων που έρχεται πλήττει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες από την πρώτη ημέρα του έτους, ενώ δεν αφήνει ανεπηρέαστη καμία κοινωνική ομάδα, καθώς «το μακρύ χέρι της κυβέρνησης Τσίπρα απλώνεται στο σπίτι κάθε Ελληνα» μέσω φοροεπιδρομής και περικοπών που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2017.

Παράλληλα με την επίθεση στην κυβέρνηση, παραμένει ο στόχος για την ενίσχυση του θετικού ρεύματος για τη Ν.Δ., καθώς στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επιμένουν ότι τη χρονιά που πέρασε άλλαξαν οι πολιτικοί συσχετισμοί και τέθηκαν οι βάσεις της πολιτικής κυριαρχίας της Ν.Δ. Αυτήν, εξάλλου, θα συνεχίσει να επιδιώκει να εδραιώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με περιοδείες ανά την Ελλάδα, καθώς το πολιτικό σύστημα έχει ήδη εισέλθει σε φάση μακράς προεκλογικής περιόδου. Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Κω, ενώ στο τέλος του μήνα τη Θεσσαλονίκη. Χθες «κλείδωσε» και το ραντεβού του προέδρου της Ν.Δ. με τον πρωθυπουργό για την ερχόμενη Δευτέρα στο Μαξίμου, με βασικό θέμα στην ατζέντα τις εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει και της διεθνούς διάσκεψης της 12ης Ιανουαρίου στη Γενεύη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει δηλώσει ότι στην οικονομία τον χωρίζει «άβυσσος» από την κυβέρνηση, αλλά έχει ταχθεί υπέρ της συνεννόησης στα εθνικά θέματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT