Καλάσνικοφ και πυρομαχικά στο κρησφύγετο της Ρούπα

Καλάσνικοφ και πυρομαχικά στο κρησφύγετο της Ρούπα

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλάσνικοφ, πιστόλια και πυρομαχικά βρέθηκαν στο σπίτι – κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα, στην Ηλιούπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμά της στην οδό Ζαϊμη εντοπίστηκαν δύο πολεμικά τουφέκια – καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) καθώς και σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων. Επιπλέον, κοντά στο διαμέρισμα της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου (συνεργού της Ρούπα) στην οδό Αθανασίου Διάκου στον Αγιο Δημήτριο βρέθηκε ένα αυτοκίνητο, που όπως προέκυψε από την έρευνα είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν χρήματα σε μετρητά. Ερευνάται εάν προέρχονται από ένοπλες ληστείες που η 48χρονη διέπραξε το διάστημα που διέφευγε τη σύλληψη. Τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι το ένα από τα πιστόλια που βρέθηκαν, φέρεται να ταυτοποιείται με πιστόλι που είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης στη Ληστεία Τράπεζας στην Κλειτορια Αχαϊας & στη συνέχεια η Πόλα Ρούπα, στο αποτυχημένο σχέδιο απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού που οργάνωσε η ίδια. Η ταυτοποίηση έγινε από τη βαλλιστική εξέταση του όπλου στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε παράλληλη επιχείρηση που διεξήγαγε το Σάββατο η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη σε περιοχή της Αθήνας ένας 55χρονος ποινικός, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το δίκτυο συνεργών της Πόλας Ρούπα. Στην κατοχή του φέρεται να βρέθηκαν μια πλαστή ταυτότητα και ένα όπλο. Πιθανολογείται ότι είναι συνεργός ενός 38χρονου ληστή που συνελήφθη την Πέμπτη στη Νέα Σμύρνη και ο οποίος είχε επαφές με την 48χρονη τρομοκράτισσα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες διέπραξαν το τελευταίο διάστημα περισσότερες από δεκαπέντε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες και καταστήματα, με πιο πρόσφατη αυτή σε βάρος υποκαταστήματος της αλυσίδας “Γερμανός” στην Πεύκη, τον Δεκέμβριο. Ερευνάται εάν σε κάποια από αυτές τις ληστρικές επιδρομές είχε συμμετάσχει η Ρούπα ή η 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Ο 55χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για δύο ανθρωποκτονίες, ενώ αντίστοιχα ο 38χρονος συνεργός του για συμμετοχή στην απαγωγή του βιομήχανου Μυλωνά το 2008.                                                         

Πλαστές ταυτότητες

Στο μεταξύ, τις πλαστές ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης, που βρέθηκαν στο σπίτι – κρησφύγετο της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη και το διαμέρισμα της 25χρονης συνεργού της Kωνσταντίνας Αθανασοπούλου στον Αγιο Δημήτριο έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία. Πρόκεται για εννέα δελτία ταυτότητας και μια άδεια οδήγησης. Τα περισσότερα είναι παραποιημένα και έχουν φωτογραφία του Νίκου Μαζιώτη, ενώ βρέθηκαν στο σπίτι κρησφύγετο της Ρούπα στην οδό Ζαϊμη. Συγκεκριμένα, οι τρεις πλαστές ταυτότητες και το επίσης πλαστογραφημένο δίπλωμα οδήγησης με τη φωτογραφία του Μαζιώτη έχουν στοιχεία Σταύρος Πασπαράκης, Μιχάλης Μιχελάκης και Νίκος Ροδίτης, ενώ και το πλαστό δίπλωμα οδήγησης έχει στοιχεία Νικόλαος Ροδίτης.

Καλάσνικοφ και πυρομαχικά στο κρησφύγετο της Ρούπα-1

Στο ίδιο διαμέρισμα της οδού Ζαϊμη , το οποίο θεωρείται από τους επικεφαλής της έρευνας “επιχειρησιακό στρατηγείο” της 48χρονης βρέθηκε και ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας με τη φωτογραφία της Πόλας Ρούπα με ξανθιά περούκα και στοιχεία ΒΙΤΣΑΞΑΚΗ Ελένη του Ιωάννη και της Μαρίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, η Ρούπα ήταν γνωστή στη γειτονιά ως “κυρία Ελένη”.

Καλάσνικοφ και πυρομαχικά στο κρησφύγετο της Ρούπα-2

Στη διάρκεια των ερευνών, στο σπίτι της 25χρονης Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου (δήλωσε μέλος του “Επαναστατικού Αγώνα”) βρέθηκε μια πλαστή ταυτότητα με αριθμό ΑΚ 757923 υπό στοιχεία κατόχου ΔΗΜΑ Διονυσία του ΚΡΙΣΤΑΚΗ και της ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ.

Καλάσνικοφ και πυρομαχικά στο κρησφύγετο της Ρούπα-3

Στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης αστυνομικοί εντόπισαν ακόμα  τρεις κλεμμένες ταυτότητες που ωστόσο, η Ρούπα και οι συνεργοί της δεν είχαν προλάβει να αλλοιώσουν.

Ιδιαίτερη πάντως σημασία για την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνεται να έχουν δύο πλαστά δελτία ταυτότητας που πιθανολογείται ότι ανήκουν σε συνεργούς της Πόλα Ρούπα με ενεργό συμμετοχή σε ληστείες και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η πρώτη έχει στοιχεία ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευστάθιος του Γεωργίου και της Βασιλικής και έχει εκδοθεί την 09-01-2005 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου. Η δεύτερη έχει στοιχεία ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης του Βασιλείου και της Χριστίνας και έχει εκδοθεί την 09-04-2008 από το Τ.Α. Ηλιούπολης.

Φωτογραφίες των πλαστών δελτίων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας www.astynomia.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή