Πυρά Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης για προσφυγικό

Πυρά Ν.Δ. κατά της κυβέρνησης για προσφυγικό

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συναίνεση κράτησε μία ώρα. Οσο ακριβώς διήρκεσε το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα σε αναζήτηση «εθνικής γραμμής» για το Κυπριακό. Ηταν απλώς ένα διάλειμμα στη σκληρή γραμμή έναντι της κυβέρνησης που υιοθετεί η Πειραιώς σε όλα τα μέτωπα, με αιχμή την οικονομία και την πορεία της αξιολόγησης και το προσφυγικό.

Η Ν.Δ. έστρεψε χθες τα πυρά της στις εικόνες ντροπής στον καταυλισμό της Μόριας, όπου το χιόνι «έπνιξε», σύμφωνα με τη φράση του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής, τις σκηνές των προσφύγων, δείχνοντας ότι «οι δήθεν ευαίσθητοι αποδεικνύονται για μία ακόμη φορά κυνικοί, ασυνεπείς και αναξιόπιστοι». Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε τις διαβεβαιώσεις του Γιάννη Μουζάλα ότι «κανένας πρόσφυγας και μετανάστης δεν είναι πλέον στο κρύο» και πρόσθεσε ότι οι εικόνες από τη Μόρια και άλλες περιοχές επαληθεύουν την ανικανότητά του. Οπως το έθεσε, «στην αρχή τους άφηναν να “λιάζονται” και σήμερα τους αφήνουν να παγώνουν», ενώ επανέφερε στο προσκήνιο τα ερωτήματα για τη διασπάθιση των δημόσιων πόρων, όπως προκύπτουν και από τις καταγγελίες του πρώην γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στο ζήτημα των ΜΚΟ επέμεινε και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτ. Αυγενάκης, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να απαντήσει «πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους πρόσφυγες, πόσα πήγαν και σε ποιες ΜΚΟ, τι τα έκανε η καθεμιά και πόσοι έχουν προσληφθεί σε αυτές και με πόσα χρήματα».

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδ. Γεωργιάδης δεν άφησε ασχολίαστο τον «λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», με αφορμή το τραγικό περιστατικό θανάτου μιας ηλικιωμένης στην Κομοτηνή από ένα μαγκάλι. «Εχει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη, που όταν επί Σαμαρά είχαμε αντίστοιχα περιστατικά, έβγαιναν και μας έλεγαν δολοφόνους; Τώρα που έχουν αυξήσει τους φόρους στα καύσιμα και έχουμε νεκρούς δικαιούμαστε κι εμείς να βγαίνουμε και να λέμε το ίδιο;», αναρωτήθηκε (Star) ο κ. Γεωργιάδης, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει επειδή ο κ. Τσίπρας «θέλει να παραμείνει πρωθυπουργός οπωσδήποτε, άρα στο τέλος θα υπογράψει ό,τι του ζητήσουν». Πρόσθεσε, πάντως, απηχώντας την πάγια γραμμή της Πειραιώς, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με έναν πολύ σκληρό κόφτη για μετά το 2018, ο οποίος θα έχει ονομαστική αναφορά στις συντάξεις.

Δεν ήταν το μόνο θέμα που ανέδειξε η Πειραιώς, καθώς δεν έχασε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση το «φιάσκο» με τις τηλεοπτικές άδειες με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Παππά για το «πόθεν έσχες» των καναλαρχών. «Ο κ. Παππάς, ο υπουργός που φιλοδοξούσε να γίνει τροχονόμος της διαπλοκής, δεν μπορεί να κατασκευάζει και να απευθύνει σε άλλους ανύπαρκτα ερωτήματα. Προφανώς και οι καναλάρχες υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση “πόθεν έσχες” και αυτό είναι δεδομένο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ., το οποίο υπενθύμισε ότι ο κ. Παππάς οφείλει να απολογηθεί γιατί δεν ελέγχθηκαν και δεν ήρθαν στη Βουλή όπως επιβαλλόταν και ζητούσε η Ν.Δ., τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT