Η ομιλία Τράμπ: «Τέλος εποχής»

Η ομιλία Τράμπ: «Τέλος εποχής»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν μία θυμωμένη ομιλία που απευθυνόταν σε θυμωμένους πολίτες. Ηταν και μία προεκλογική ομιλία που θα μπορούσε άνετα να είχε εκφωνηθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν προσπάθησε να ενώσει την βαθιά διχασμένη Αμερική. Το μήνυμα ήταν πολύ σαφές, θα έλεγε κανείς πως ήταν το κήρυγμα ενός πατριωτικού λαϊκισμού που ακούσαμε πριν από λίγο.

«Η Αμερική πρώτα», ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο υπόλοιπος πλανήτης θα έχει απέναντί του μία εσωστρεφή, προστατευτική Αμερική. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες και ραγδαίες.

Την ίδια στιγμή δόθηκε το σύνθημα για έναν ανοικτό πόλεμο στο ακραίο Ισλάμ. Και χωρίς αμφιβολία η προειδοποίηση σε παραδοσιακούς συμμάχους ότι τα πράγματα θα αλλάξουν.

Εντυπωσιακή ήταν όμως και η απουσία κάθε προσπάθειας να ενώσει τον αμερικανικό λαό και να τείνει το χέρι στην άλλη πλευρά του πολιτικού συστήματος. Ακόμη και ο Τζωρτζ Μπους ο νεότερος είχε απευθυνθεί στο Αλ Γκορ, τον άνθρωπο με τον οποίο είχε μία εξαιρετικά σκληρή αντιπαράθεση.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φαίνεται να μοιάζει με κανέναν προκάτοχό του, ούτε με τον Ρόναλντ Ρέηγκαν με τον οποίο πολλοί τον παρομοιάζουν. Ζούμε σε έναν απρόβλεπτο και σκοτεινό κόσμο.

Ζούμε όμως και ένα τέλος εποχής, του κόσμου όπως τον γνωρίζαμε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ομιλία του Τραμπ δεν άφησε καμία αμφιβολία γι' αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή