Ν.Δ.: «Γενέθλια ντροπής» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ

Ν.Δ.: «Γενέθλια ντροπής» από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ συμπληρώνονται στις 25 Ιανουαρίου. Δύο χρόνια «οπισθοχώρησης και εθνικής κατάθλιψης», ύστερα από τα οποία, αν επιβεβαιωθεί το καλύτερο σενάριο, η χώρα θα βρεθεί και πάλι εκεί που ήταν το 2014, σύμφωνα με την Πειραιώς. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ν.Δ. εστιάζει στις μελανές αποχρώσεις της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Μόνο που αυτή τη φορά θα το κάνει συστηματικά και στοχευμένα με αφορμή τα κυβερνητικά «γενέθλια», προκειμένου να θυμίσει ότι δεν πρόκειται για επέτειο χαράς, αλλά για «γενέθλια ντροπής».

Αυτά τα δύο χρόνια, θα υπογραμμίσει η Πειραιώς, ταυτίστηκαν με βήματα της χώρας προς τα πίσω, όχι μόνο στο οικονομικό και στο δημοσιονομικό κομμάτι, αλλά και στην υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια. «Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να φτάσει κάποια στιγμή στα επίπεδα που ήμασταν το 2014, η άγρια υπερφορολόγηση πλήττει κάθε παραγωγικό Ελληνα, η πραγματική οικονομία παραπαίει, οι στόχοι του προϋπολογισμού ως προς το σκέλος της ανάπτυξης είναι ήδη φανερό ότι δύσκολα θα επιτευχθούν», σημείωναν κύκλοι της Ν.Δ.

Βέβαια, η υπενθύμιση των κυβερνητικών «γενεθλίων» δεν θα μείνει στα τετριμμένα. Αναμένεται να λάβει τη μορφή άτυπης καμπάνιας που θα «τρέχει» η Πειραιώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και στις τοποθετήσεις στελεχών, ενώ θα κορυφωθεί με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από τα δύο χρόνια διακυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Τις ασυνέπειες λόγων και έργων, ή την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τη χώρα;», έλεγε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., απηχώντας τη «γαλάζια γραμμή», η οποία έχει δοθεί σε όλα τα στελέχη και τους βουλευτές του κόμματος.

Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στην Πειραιώς για τις δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, η ολοκλήρωσης της οποίας, σύμφωνα με τη Ν.Δ., μετατίθεται στην καλύτερη περίπτωση για τον Μάρτιο. «Η κυβέρνηση παίζει θέατρο, προσπαθεί να ανακτήσει πολιτικό κεφάλαιο μέσα από τεχνητές συγκρούσεις εις βάρος της χώρας και να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση των αποφάσεων που θα λάβει και των βαρών που θα φορτώσει στους Ελληνες», έλεγαν πηγές της Ν.Δ. θυμίζοντας ότι το «σκηνοθετημένο παιχνίδι» της κυβέρνησης έχει συνήθως καταστροφικά αποτελέσματα. Υπό αυτό το πρίσμα, η Πειραιώς θα συνεχίσει να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που με τη στάση της ρίχνει νερό στον μύλο των πιο ακραίων κύκλων να εισηγηθούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

«Νόμος και τάξη»

Tην ίδια ώρα, ο Κυρ. Μητσοτάκης διαμηνύει εκ νέου ότι ο νόμος και η τάξη θα επιστρέψουν στη χώρα με τη δική του κυβέρνηση. Αφορμή η επίσκεψή του στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, στο μοντέλο της αιφνιδιαστικής εμφάνισης που είχε κάνει προ ημερών σε εφημερία του «Ευαγγελισμού» και το οποίο αναμένεται να ακολουθηθεί και σε άλλες παρόμοιου τύπου επισκέψεις, προκειμένου να δοθεί το στίγμα ότι η Ν.Δ. βρίσκεται κοντά στον πολίτη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναγνώρισε τη συμβολή των αστυνομικών στον αγώνα για την ασφάλεια των πολιτών, άφησε ωστόσο αιχμές ότι το έργο τους δυσχεραίνεται όχι μόνο λόγω του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού που έχουν στη διάθεσή τους, αλλά κυρίως λόγω «της έλλειψης πραγματικής στήριξης από τη σημερινή πολιτική ηγεσία» με αποτέλεσμα το έλλειμμα ασφαλείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή