«Οχι» από Καρανίκα σε ακύρωση πλειστηριασμού

«Οχι» από Καρανίκα σε ακύρωση πλειστηριασμού

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του συμβούλου επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης κ. Νίκου Καρανίκα προκάλεσε η καθιερωμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη των μελών του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Για την 1η Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός διαμερίσματος 75 τ.μ. σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, που ανήκει στην οικογένεια πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος σήμερα ζει στις Βρυξέλλες. Τον εκπλειστηριασμό του διαμερίσματος απαιτεί ιδιωτική μη συστημική τράπεζα. Παρότι ως γνωστόν οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τα καθήκοντά τους σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τα μέλη των συλλογικοτήτων δίνουν το «παρών» κάθε Τετάρτη στα δικαστήρια, προκειμένου να αποτρέψουν τη διαδικασία. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός άλλης κατοικίας, στον οποίον οι συγκεντρωμένοι δεν είχαν εναντιωθεί, καθώς αφορούσε διαφορά μεταξύ δύο ιδιωτών.

«Εσωσαν οι αριστεριστές των αδιεξόδων άλλο ένα σπίτι πλούσιου», σχολίασε στο Facebook ο κ. Καρανίκας. «Ο συγκεκριμένος ζει Βρυξέλλες και έτσι δεν κατάφερε ο καημένος να είναι στο ειρηνοδικείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο όμως πρόλαβαν οι αριστεριστές, τα μέλη της ομάδας ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έτσι έσωσαν το σπίτι του νεοδημοκράτη βουλευτή του οποίου το όνομα είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων. Μπράβο στο “κίνημα” για το κούνημα και σε ανώτερα». Οπως σημειώνει, τα μέλη των συλλογικοτήτων γνώριζαν την ταυτότητα του ιδιοκτήτη, παρ’ όλα αυτά εναντιώθηκαν στον πλειστηριασμό του σπιτιού του.

Πάντως, σε ισχύ βρίσκεται ρύθμιση που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2017 με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια. «Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προστατεύεται από εδώ και πέρα το 95% των πρώτων κατοικιών, σε αντίθεση με τα χρόνια Σαμαρά και πριν που δεν προστατευόταν καμία!», γράφει ο κ. Καρανίκας, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να… εναντιωθούν στους πλειστηριασμούς του υπόλοιπου 5% των κατοικιών. «Για το 5% πρέπει να υπάρχει κίνημα και κινητοποίηση του κόσμου για να διεκδικεί και να εμποδίζει όσα η κυβέρνηση με τον αγώνα της δεν κατάφερε να εξασφαλίσει». Εκτός βέβαια αν είναι νεοδημοκράτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή