Μία σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του Αγγελου Συρίγου – τι λέει ο ίδιος στην «Κ»

Μία σύλληψη για τον ξυλοδαρμό του Αγγελου Συρίγου – τι λέει ο ίδιος στην «Κ»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μία σύλληψη και δύο προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Αγγελου Συρίγου το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο συλληφθείς νεαρός, κατά του οποίο υποβλήθηκε μήνυση, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ οι δύο προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι. Στην επίθεση συμμετείχαν, εκτός του συλληφθέντα, και ακόμη δύο άτομα τα οποία αναζητούνται, με αυτόπτες μάρτυρες να αναφέρουν ότι συγκρατήθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.

Οπως περιγράφει ο ίδιος ο κ. Συρίγος στην «Κ», το συμβάν σημειώθηκε μετά το τέλος της Γενικής Συνέλευσης, περίπου στη μία. Όπως αναφέρει, αφού κάλεσε έναν νεαρό να σταματήσει τον σχεδιασμό γκράφιτι σε τοίχο στον πεζόδρομο που βρίσκεται στο εσωτερικό του Πανεπισημίου, εκείνος αντέδρασε και στο σημείο εμφανίστηκαν ακόμη δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα του έβαψε το παντελόνι.

Οταν, όπως αφηγείται, επιχείρησε να πιάσει έναν εξ αυτών από το χέρι, τότε οι δράστες του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με το σπρέι, ενώ δέχτηκε και κλωτσιές στα πλευρά και το κεφάλι. Ο κ. Συρίγος ακινητοποίησε τον έναν δράστη ο οποίος και εν συνεχεία συνελήφθη, ενώ η άμεση παρέμβαση άλλων φοιτητών που βρίσκονταν στο σημείο οδήγησε στη λήξη του επεισοδίου.

Ο καθηγητής αναφέρει ακόμη ότι το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο της επίθεσης μετά από 20 λεπτά, ενώ καταγγέλλει σημαντική αργοπορία στην ανταπόκριση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες υποστηρίζει ότι έφτασαν πάνω από μια ώρα αργότερα.

Ο κ. Συρίγος μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει θλαστικά τραύματα του τριχωτού της κεφαλής. Του έγιναν έξι ράμματα και παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία», τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ και σημειώνει πως πρόκειται για ακόμη ένα κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς.

«Καλούμε την αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, να αναλάβει τις ευθύνες του», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 Aπό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του τονίζει πως  «ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή