Νέο θρίλερ με δύο Τούρκους στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα – φέρονται να μετείχαν στη ομάδα δολοφονίας του Ερντογάν

Νέο θρίλερ με δύο Τούρκους στρατιωτικούς στην Ορεστιάδα – φέρονται να μετείχαν στη ομάδα δολοφονίας του Ερντογάν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αστυνομική υπηρεσία του νομού Εβρου κρατούνται εδώ και μερικά 24ωρα δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που φέρονται να μετείχαν στην ομάδα των πραξικοπηματιών που θα υλοποιούσαν το σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν.

Εισήλθαν παράνομα στη χώρα μέσω Εβρου και παραδόθηκαν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ορεστιάδας στις 15 Φεβρουαρίου, ωστόσο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές καθυστέρησαν να διαπιστώσουν ότι πρόκειται για άτομα που διώκονται στην Τουρκία και αυτό εξακριβώθηκε όταν, πέντε ημέρες αργότερα, μέσω συνηγόρου κατέθεσαν αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου στην αρμόδια υπηρεσία της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για πρώην στελέχη των ειδικών δυνάμενων του τουρκικού στρατού που κατάφεραν να διαφύγουν τη σύλληψη από τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και πριν από μερικά εικοσιτετράωρα και σε συνομιλίες που είχαν με τις ελληνικές αρχές, φέρονται να είπαν πως πράγματι είχαν εμπλοκή στην απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν. 

Κατά πληροφορίες, προς το παρόν δεν έχει κοινοποιηθεί προς τις ελληνικές αρχές τουρκικό αίτημα για έκδοσή τους.

Στην επονομαζόμενη «διμοιρία του θανάτου» φέρονται να μετείχαν συνολικά 47 στρατιωτικοί. Εξ αυτών οι 44 είναι προφυλακισμένοι και οι τρεις άλλοι, οι οποίοι καταζητούνται, δικάζονται ερήμην.

Οι κατηγορούμενοι, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν κοστούμι και γραβάτα, οδηγήθηκαν στο δικαστήριο από τις δυνάμεις ασφαλείας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και υπό τις αποδοκιμασίες των παρισταμένων, διαπίστωσαν επιτόπου δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο πρόεδρος Ερντογάν έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο θέρετρο Μαρμαρίς, στην επαρχία της Μούγλα, όταν εκδηλώθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πραξικοπηματίες κομάντο μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο και πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχειακό συγκρότημα στο οποίο βρισκόταν. «Αν έμενα εκεί άλλα 10 ή 15 λεπτά, θα είχα σκοτωθεί ή συλληφθεί», είχε διαβεβαιώσει ο Ερντογάν στις 18 Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο CNN.

Δύο αστυνομικοί που ήταν υπεύθυνοι για την ασφάλεια του προέδρου στο ξενοδοχείο σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε η ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Η εισαγγελία έχει ζητήσει πολλές ποινές ισοβίων για καθέναν από τους κατηγορουμένους, 37 από τους οποίος είναι ύποπτοι ότι τούς είχε ανατεθεί η εκτέλεση του σχεδίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή