Ενδοκυβερνητικό πολιτικό «παιχνίδι» με φόντο τα εξοπλιστικά

Ενδοκυβερνητικό πολιτικό «παιχνίδι» με φόντο τα εξοπλιστικά

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικό «παιχνίδι» στο εσωτερικό της κυβερνώσας πλειοψηφίας με άγνωστες επί του παρόντος διαστάσεις, φαίνεται πλέον πως βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας ως επίκεντρο τη γνωστή διάσταση απόψεων ανάμεσα αφενός στον κ. Ν. Φίλη και τμήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αφετέρου τον συγκυβερνήτη και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας, γνωστός και για την πρωτοβουλία του να εγείρει δημοσίως σοβαρές ενστάσεις έναντι των σχεδίων που φέρεται να έχει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για νέους εξοπλισμούς, τοποθετήθηκε από χθες στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής σε αντικατάσταση άλλου μέλους.

Η σχετική αλλαγή έγινε μετά από την ύπαρξη σχετικού εγγράφου από τη γραμματεία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά επίσης τους κ. Γ.Κυρίτση και Θ.Δρίτσα, προς αντικατάσταση συνολικά των Αννέτα Καββαδία, Α.Ριζούλη και Βάλιας Βαγιωνάκη που ήταν μέλη της εν λόγω Επιτροπής. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φίλης προετοίμαζε μαζί με άλλους βουλευτές ερώτηση προς τον κ. Καμμένο για το ενδεχόμενο νέων εξοπλισμών, καθιστώντας σαφείς τις ενστάσεις του.

Η ερώτηση, τελικώς, δεν κατατέθηκε στη Βουλή για να τύχει καλύτερης επεξεργασίας – όπως είχε λεχθεί. Σημειώνεται ότι μεταξύ εκείνων που εμφανίζονταν να υπογράφουν ήταν οι δύο οι οποίες αντικαταστάθηκαν τώρα: οι κυρίες Καββαδία και Βαγιωνάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή