ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ασημένιο μετάλλιο ο Κώστας Φιλιππίδης

ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΣΠΑΝΕΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ηταν θέμα χρόνου να επιστρέψει ο Κώστας Φιλιππίδης στο βάθρο μεγάλων διοργανώσεων και την αρχή, για αυτή τη χρονιά, έκανε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Βελιγράδι.

Ο πρωταθλητής του επί κοντώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5,85. Η επίδοση αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου. Είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,90. Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ με 5,85 και στην τρίτη ο συμπατριώτης του Πάβελ Βοτσιεχόβσκι με 5,85. O Εμμανουήλ Καραλής, στην πρώτη του εμφάνιση σε ευρωπαϊκό αντρών, έμεινε στα 5,50 (11oς). 

Το ασημένιο μετάλλιο του Κώστα Φιλιππίδη αποτελεί το 27ο της χώρας στην ιστορία του θεσμού. H επιτυχία του πρωταθλητή μας έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής. Μάλιστα, η Βούλα Παπαχρήστου έγραψε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «You are a great athlete Kostas Filippidis». 

Προκρίθηκε στον τελικό η Παπαχρήστου

Οικονομία… δυνάμεων έκανε η Βούλα Παπαχρήστου στον προκριματικό του τριπλούν. Η πρωταθλήτρια μας, στην πρώτη της προσπάθεια, προσγειώθηκε στα 14,12 και πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (18.50). Το όριο για την πρόκριση ήταν 14,05. Η Ελληνίδα αθλήτρια προκρίθηκε ως έκτη. Την καλύτερη επίδοση στους προκριματικούς πέτυχε η Γερμανίδα Τζένι Ελμπε με 14,27, ενώ δεύτερη ήρθε η συμπατριώτισσά της, η Κρίστιν Γκέρις, με άλμα στα 14,26.

Kοντά στην πρόκριση στον τελικό των 60μ. εμπ. έφτασε η Ελισάβετ Πεσιρίδου. Με 8.10 ήρθε πέμπτη στη δεύτερη ημιτελική σειρά και έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης. Εάν έτρεχε στην πρώτη σειρά θα είχε προκριθεί διότι ο χρόνος της ήταν καλύτερος από αυτόν της Σουζάνα Καλούρ, η οποία προκρίθηκε με 8.12.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ