Art Athina, η τέχνη της… διαμάχης

Art Athina, η τέχνη της… διαμάχης

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αιθουσών Τέχνης να ανακοίνωσε την ημερομηνία της επικείμενης Art Athina για τα τέλη Μαΐου, καθώς και τη συνεργασία με την εταιρεία Βe Best για την υλοποίηση της αθηναϊκής φουάρ, όμως η ρήξη με τον μέχρι πρότινος υπεύθυνο της διοργάνωσης Αλέξη Κανιάρη και την εταιρεία Euromare καλά κρατεί.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Euromare υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, πως «ο ΠΣΑΤ διέκοψε αυθαίρετα και χωρίς κάποια νόμιμη αιτία τη μεταξύ μας σύμβαση έργου που είχε υπογραφεί τον Απρίλιο του 2015, με αντικείμενο τη διοργάνωση των εκθέσεων Art Athina. H σύμβαση είχε διάρκεια ισχύος μια πενταετία, ήτοι έως και το έτος 2019. Η δε απόφαση του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ για την αλλαγή διοργανωτή λήφθηκε στις 16 Δεκεμβρίου, δηλαδή 15 μέρες πριν καταγγελθεί η ενεργή σύμβαση με την εταιρεία μας στις 30 Δεκεμβρίου!».

Για το επίμαχο θέμα της διαχείρισης του ΕΣΠΑ, το οποίο φάνηκε να είναι η αιτία της δυσαρμονίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Euromare υπογραμμίζει: «Ουδέποτε υπήρξε “διαφωνία για τη διαχείριση της χρηματοδότησης της Art Athina μέσω του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ”, αφού ουδέποτε τέθηκε αυτό ως θέμα συζήτησης, κατόπιν αρνήσεως του ΠΣΑΤ και παρά τις επανειλημμένες κρούσεις μας. Τα όσα δε αναφέρονται για το θέμα αυτό είναι αναληθή και διαδίδονται –προφανώς από τον ΠΣΑΤ– μόνο χάριν αποπροσανατολισμού. Περαιτέρω ούτε γνωρίζουμε εάν ο ΠΣΑΤ έχει υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ ούτε αν έχει ή πρόκειται να λάβει κάποια χρηματοδότηση». Σε επικοινωνία του με την «Κ» ο Αλέξης Κανιάρης αποκάλυψε ότι έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του ΠΣΑΤ για αυθαίρετη διακοπή της σύμβασης, αλλά δεν προέβη σε ασφαλιστικά μέτρα διότι προτιμά να γίνει η έκθεση και να αποφασίσουν οι γκαλερί και οι συλλέκτες αν το επίπεδο της διοργάνωσης είναι αυτό που θα επιθυμούσαν.

Ο ΠΣΑΤ, από τη δική του μεριά, απάντησε αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο ΠΣΑΤ, σεβόμενος τους σκοπούς που υπηρετεί, δεν θα ερίσει ούτε με τον Αλ. Κανιάρη ούτε με τη Euromare. Σημειωτέον δε ότι η σχέση μεταξύ των δύο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί. Κατά τα λοιπά, “όποιος έχει τον ψύλλο ψυλλιάζεται”. Γεγονός δεν αποτελεί η προσφυγή οποιουδήποτε στη Δικαιοσύνη. Γεγονός είναι η απόφαση της Δικαιοσύνης. Ελπίζουμε ότι, όταν επέλθει ο χρόνος, είτε ο Αλ. Κανιάρης είτε η Euromare να έχουν το θάρρος και την έμπνευση να δημοσιοποιήσουν τη δικαστική κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή