Στην Επιτροπή Θεσμών καλεί η Ν.Δ. τον Ν. Παππά

Στην Επιτροπή Θεσμών καλεί η Ν.Δ. τον Ν. Παππά

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές «εδώ και τώρα» θέλει η Ν.Δ., αλλά γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τις προκαλέσει. Αυτό που μπορεί να κάνει, όμως, είναι να αυξήσει την πίεση προς την κυβέρνηση και το κάνει ήδη πιέζοντας από τη μια το alter ego του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππά να δώσει εξηγήσεις για το μυστικό ταξίδι στη Βενεζουέλα και στην Καραϊβική και, από την άλλη, αναδεικνύοντας όλο και πιο συχνά την απαξίωση της ΔΕΗ. Ενδεικτική των προθέσεων της Πειραιώς να διατηρήσει ανοικτά αμφότερα τα μέτωπα είναι η απόφασή της να τα μεταφέρει στη Βουλή, καλώντας, όπως είχε γράψει η «Κ», για εξηγήσεις τον κ. Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ. Ο κ. Παππάς καλείται να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον σκοπό της επίσκεψής του στη Βενεζουέλα, καθώς και γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ν.Δ., θεωρεί ότι «ουδέν μεμπτό υπάρχει στο να κυκλοφορεί με έναν επιχειρηματία που ερευνάται για βαρύτατα αδικήματα από τις αμερικανικές αρχές».

Σε ό,τι αφορά την απαξίωση και το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ, η Πειραιώς αυξάνει την πίεση για ένα θέμα που ακουμπά το μαλακό υπογάστριο του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να εμφανιστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μαν. Παναγιωτάκης για να ενημερώσει «για τη διερεύνηση των ευθυνών που υπάρχουν σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο». Η Ν.Δ. απευθύνει μάλιστα προειδοποίηση προς την κυβέρνηση «να σταματήσει τις επιθέσεις σε αυτούς που αποκαλύπτουν την αλήθεια», προσθέτοντας ότι μια κυβέρνηση «σε αποδρομή και ηθικά διάτρητη δεν μπορεί να τρομοκρατήσει κανέναν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή