Μητσοτάκης: «Χάνονται δύο συντάξεις»

Μητσοτάκης: «Χάνονται δύο συντάξεις»

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον δρόμο βγαίνει ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένου να καταγγείλει την «επιχείρηση εξαπάτησης» στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση και να ενημερώσει για τις βαριές συνέπειες του τέταρτου μνημονίου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει αναλάβει, ούτως ή άλλως, πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία ενημέρωσης για τα επικείμενα μέτρα με συχνές δημόσιες παρεμβάσεις, ενώ χθες, ένα καφενείο της Καλλιθέας χρησίμευσε ως το ιδανικό σκηνικό για να απευθύνει μηνύματα προς τους συνταξιούχους, αλλά και προς τη νέα γενιά.

«Θέλω τα παιδιά σας να βρουν δουλειά. Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας. Αλλά όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την Ελλάδα». Ηταν ένα από τα μηνύματα που έστειλε ενώπιον συνταξιούχων που συνάντησε χθες το πρωί σε καφενείο της Καλλιθέας, σε έναν πολιτικό συμβολισμό που στοχεύει να αναδείξει το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. (σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς) μπορεί να κινηθεί μέσα στον κόσμο, πολύ περισσότερο ανάμεσα στους πολίτες σε λαϊκές συνοικίες. Δεν ήταν το μόνο στην πορεία προς την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς η Ν.Δ. θα κλιμακώσει τη «σκληρή και τεκμηριωμένη» αντιπολίτευση, όπως ζήτησε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη, προκειμένου να καταλάβουν όλοι τι τους περιμένει με τα μέτρα που ψηφίζονται τώρα και θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020 και τα οποία «έχουν τη σφραγίδα και την υπογραφή του κ. Τσίπρα».

Μιλώντας, εξάλλου, στους συνταξιούχους, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι θα χάσουν δύο συντάξεις, μία από τη μείωση των συντάξεων και μία από τη μείωση του αφορολογήτου. Αποδομώντας τον μύθο των αντιμέτρων, εξήγησε ακόμη ότι αυτά θα εφαρμοστούν «αν πετύχουμε υπερβολικά υψηλούς στόχους» και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι κάνει τα πάντα «για να μείνει στην καρέκλα της εξουσίας». «Δεν έχουν πάρει απολύτως τίποτα και μας έρχεται ένας πολύ βαρύς λογαριασμός», συνέχισε, υπενθυμίζοντας ότι όσα ψηφίζονται τώρα δεν ήταν μονόδρομος. Και εξέπεμψε το δικό του θετικό μήνυμα δεσμευόμενος ότι δεν θα υποσχεθεί όσα δεν μπορεί να κάνει. «Θα σας πω μόνο ότι όταν πάρει μπροστά για τα καλά η μηχανή της οικονομίας και θα έχουμε ανάπτυξη, τότε και το ασφαλιστικό θα είναι σε καλύτερη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Ηδη, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. ταξιδεύουν στις νομαρχιακές οργανώσεις ανά την Ελλάδα και αναλύουν τις επιπτώσεις του τέταρτου μνημονίου. Είναι η προθέρμανση για όσα θα ακολουθήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει της ψήφισης των μέτρων. Για την επίμαχη συνεδρίαση, εξάλλου, ο τρίτος όροφος της Πειραιώς ήδη προετοιμάζεται για σκληρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση. Οι λεπτομέρειες της εμφάνισης του κ. Μητσοτάκη και της Κ.Ο. δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί. Ομως, αναμένεται να γίνουν αλλεπάλληλες συσκέψεις του προέδρου της Ν.Δ. με τον γραμματέα και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος προκειμένου να δοθεί γραμμή πλεύσης. Σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμη νωρίς. Κι αυτό, διότι, όπως το έθετε στέλεχος της Ν.Δ. ειρωνευόμενο την υπερδραστηριότητα που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός ενόψει της ψήφισης των μέτρων και την ταχύτητα με την οποία «διακτινίζεται» από το υπ. Παιδείας στη Θεσσαλονίκη, «δεν αποκλείουμε κι άλλες κινήσεις αποπροσανατολισμού μέχρι την ψήφιση των μέτρων και όσο θα αποκαλύπτονται περισσότερες πτυχές του μνημονίου μέσω του κειμένου που βγήκε στη δημοσιότητα».

Απάντηση στην πρεσβεία Βενεζουέλας

Την αντίδραση  της Πειραιώς προκάλεσε η πρωτοφανής και ασυνήθιστη στη διπλωματική πρακτική (πόσο μάλλον έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) κίνηση της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο πρέσβης της Βενεζουέλας αντηχεί ως κύριος Τζανακόπουλος. Πέραν τούτου ουδέν», σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος αφήνοντας αιχμές για τις εκλεκτικές συγγένειες της πρεσβείας με την κυβέρνηση. Είχε προηγηθεί το σχόλιο της πρεσβείας μέσω Twitter: «Λυπούμαστε, κ. Μητσοτάκη, που χρησιμοποιείτε τη Βενεζουέλα για να ασκήσετε εσωτερική πολιτική. Τη βία στη Βενεζουέλα την προκαλεί η Δεξιά». Τη θέση αυτή απήχησε πρόσφατα και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι για την κλιμάκωση της βίας στη Βενεζουέλα μεγάλη ευθύνη έχει η αντιπολίτευση. Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα δεν θα γίνει η Βενεζουέλα του Μαδούρο, όσο κι αν αρνείται ο κ. Τσίπρας να καταδικάσει ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του». Νωρίτερα, στην πρεσβεία είχε απαντήσει μέσω Twitter και ο Αδωνις Γεωργιάδης: «Δεν μας λέτε καλύτερα τι ακριβώς έκανε ο Νίκος Παππάς στη χώρα σας και αν δώσατε λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή