Τα ξένα μέσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Τα ξένα μέσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του Λουκά Παπαδήμου αναπαράχθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο από αμερικανικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης.

Το βρετανικό BBC που φιλοξενεί φωτογραφία από το σημείο της έκρηξης κάνει αναφορά στο γεγονός και υπενθυμίζει στους αναγνώστες ότι αντίστοιχοι φάκελοι είχαν σταλεί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από μερικούς μήνες.

Τα ξένα μέσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο-1

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι τα τραύματα που έχουν υποστεί ο Λουκάς Παπαδήμος αλλά και τα άλλα δύο άτομα που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους. Το δημοσίευμα επικαλείται αξιωματούχο της αστυνομίας, ο οποίος ανέφερε ότι «οι γιατροί ανησυχούν πιο πολύ για την όραση του».

Τα ξένα μέσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο-2

Η ιστοσελίδα της Telegraph δημοσιεύει φωτογραφία από το αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου στο σημείο της έκρηξης. «Ο πρώην πρωθυπουργός υποβάλλεται σε επέμβαση για τραύματα στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια» γράφει ο δημοσιογράφος του άρθρου και κάνει αναφορά και στη δήλωση του Νίκου Παππά με την οποία καταδίκασε την επίθεση, χαρακτηρίζοντάς την ως «πλήγμα για τη Δημοκρατία».

Τα ξένα μέσα για την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο-3

Η ιταλική Corriere della Sera έχει για τίτλο: «Εκρηξη σε αυτοκίνητο, τραυματίας ο πρώην πρωθυπουργός Παπαδήμος». Ο συντάκτης του άρθρου γράφει ότι η έκρηξη σημειώθηκε όταν το όχημα κινείτο στο κέντρο της Αθήνας και ότι τραυματίες είναι και τα άλλα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Η ιστοσελίδα φιλοξενεί μάλιστα και βίντεο με πλάνα από την περιοχή που έχει αποκλειστεί.

Η είδηση μεταδόθηκε και από την γαλλική «Le Figaro». Ο συντάκτης επικαλούμενος την ΕΡΤ αναφέρει πως ο Λουκάς Παπαδήμος αντιμετώπιζε και αναπνευστικά προβλήματα διευκρινίζοντας παράλληλα ότι βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σημειώνεται τέλος ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Το αμερικανικό CNN αναμεταδίδει τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είπε ότι η κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου είναι σταθερή και κάνει αναφορά στον ρόλο που είχε ο κ. Παπαδήμος ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή