Με «σκιές» η εκλογή Δημ. Καμμένου στο Προεδρείο της Βουλής

Με «σκιές» η εκλογή Δημ. Καμμένου στο Προεδρείο της Βουλής

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διαδικασία εκλογής νέων αντιπροέδρων της Βουλής, σε εφαρμογή πρόσφατης αλλαγής του Κανονισμού λειτουργίας της εθνικής αντιπροσωπείας, ανέδειξε σήμερα μια «μάχη εντυπώσεων και οπισθοφυλακής» στο χώρο της δικομματικής πλειοψηφίας: Αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια επίδειξη «δυσφορίας», επέλεξαν να μην υπερψηφίσουν την υποψηφιότητα του βουλευτή των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ Δημ.Καμμένου.

Πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Ευαγγελία Καρακώστα, Μ.Κάτσης, Γ.Ψυχογιός, Γερ.Μπαλαούρας και Ν.Φίλης δήλωσαν «παρών», ενώ αρκετοί περισσότεροι απουσίαζαν από την ψηφοφορία. Μεταξύ των απόντων καταγράφηκε μεταξύ άλλων και ο κ. Χρ.Καραγιαννίδης, ο οποίος ωστόσο ως εισηγητής στην διαδικασία που ακολουθούσε (συζήτηση επί του πορίσματος της «προανακριτικής» για τους εξοπλισμούς) προσήλθε και μίλησε ως πρώτος εισηγητής εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είχαν το θάρρος 14 να ήταν στην ψηφοφορία και να δηλώσουν «παρών». Δεν ήταν κοινοβουλευτικά ορθή, όμως, η στάση όσων ήταν στο Καφενείο, αλλά δεν ήρθαν να ψηφίσουν», σχολίασε από του βήματος ο κ. Καμμένος.

Ετσι, επί συνολικά 196 παρόντων, ο κ. Καμμένος αναδείχθηκε στο αξίωμα του Η’ Αντιπροέδρου με μόλις 182 θετικές ψήφους, και με επίσης συνολικά 14 «παρών». Περισσότεροι ψήφισαν θετικά την υποψηφιότητα του κ. Μ.Γεωργιάδη (Ενωση Κεντρώων) ως Θ’ Αντιπρόεδρο: 188 «ναι», ενώ μόνο οκτώ ψήφισαν «παρών».

Στο Περιστύλιο, πάντως, όσοι σχολίαζαν τη συγκεκριμένη στάση των «δυσφορούντων» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λόγο για «τσάμπα μάγκες», καθώς όχι μόνο η απουσία ή το «παρών» δεν είχε ουσιαστικό αντίκρυσμα (δεν έθεσαν σε κίνδυνο την μη εκλογή του κ. Καμμένου – υπενθυμίζεται ότι χρειάζονται τουλάχιστον 75 ψήφοι για την ανάδειξη σε θέση του Προεδρείου), αλλά και πολύ περισσότερο, οι δύο πλευρές εξακολουθούν στα μείζονα να συγκυβερνούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή