ΗΠΑ: Ο διαμεσολαβητής και η έμπιστη δικηγόρος

ΗΠΑ: Ο διαμεσολαβητής και η έμπιστη δικηγόρος

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ελλάδα βρέθηκε ο Ρομπ Γκόλντστοουν, ο ατζέντης που μεσολάβησε για τη συνάντηση του Τραμπ τζούνιορ με τη Ρωσίδα δικηγόρο. Ο εκκεντρικός Βρετανός μάνατζερ μουσικών και τραγουδιστών, πρώην συντάκτης ταμπλόιντ εφημερίδων, ο οποίος φέρεται ότι οργάνωσε τη συνάντηση του υιού Τραμπ με τη Νατάλια Βεσελνίτσκαγια, κατέλυσε στο «Ιντερκοντινένταλ» για δύο νύχτες και σύμφωνα με υπάλληλο της ρεσεψιόν αναχώρησε χθες το πρωί. Η Αθήνα θα πρέπει να ήταν ο τελευταίος σταθμός κρουαζιέρας που ξεκίνησε από τη Βενετία και την Τεργέστη και μέσω Κροατίας, Μαυροβουνίου και Κέρκυρας, Μεθώνης και άλλων λιμανιών κατέληξε στον Πειραιά και στην ελληνική πρωτεύουσα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις αναρτήσεις του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Το παράδοξο είναι πως ενώ το σκάνδαλο είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τον γιο του βρίσκονται στη δίνη του, ο «προξενητής» του αμερικανορωσικού ειδυλλίου τρώει αμέριμνος χωριάτικη σαλάτα, σαγανάκι και πατάτες τηγανητές σε αθηναϊκή ταβέρνα, αποκαλώντας το γεύμα του «θεϊκό», ντύνεται Ρωμαίος αυτοκράτορας με δάφνινο χρυσό στεφάνι, επισκέπτεται το Λουτρό των Αέρηδων και απολαμβάνει τη θέα της Ακρόπολης από το καφέ Αβησσυνία, συνοδεία μουσακά. Τα ποστ διακόπτονται απότομα την Κυριακή το βράδυ, όταν πλέον οι αποκαλύψεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και πιθανότατα ο Γκόλντστοουν συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να εξαφανιστεί για λίγο έως ότου κοπάσει ο θόρυβος.

Στο μεταξύ, η Βεσελνίτσκαγια ανήκει, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, στον στενό κύκλο της Μόσχας. Οπως ανέφεραν οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης», όταν Αμερικανοί εισαγγελείς κατηγόρησαν τον γιο Ρώσου αξιωματούχου για ξέπλυμα χρήματος ύψους 14 εκατ. δολαρίων μέσω επένδυσης στο Μανχάταν, εκείνη ήταν που ανέλαβε την υπεράσπισή του. Οταν εξάλλου περιφερειακοί αξιωματούχοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εις βάρος του ΙΚΕΑ για την επέκταση του σουηδικού κολοσσού, εκείνη πάλι μπήκε μπροστά.

Η Βεσελνίτσκαγια, η Ρωσίδα δικηγόρος που συναντήθηκε τον περασμένο χρόνο με τον γιο του Τραμπ για να συζητήσει την παράδοση αρνητικών πληροφοριών για την αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, θεωρείτο μέχρι πρότινος μονοθεματική ακτιβίστρια που ασχολείτο με την ανάκληση κυρώσεων εις βάρος Ρώσων επιχειρηματιών από το Κογκρέσο. Ωστόσο, δικηγόροι και άλλοι στη νομική κοινότητα της Μόσχας την αποκαλούν έμπιστη ημέτερη του Κρεμλίνου, στην οποία μπορεί η Ρωσία να βασιστεί για υποθέσεις υψίστης σημασίας. Παρ’ όλα αυτά, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, επέμεινε στους δημοσιογράφους ότι το Κρεμλίνο ούτε γνωρίζει το όνομά της. Εξίσου την αποκήρυξε και η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Στη Ρωσία, όμως, οι γραμμές μεταξύ καριέρας, πίστης και κυβερνητικών υπηρεσιών τείνουν να είναι λιγότερο αδρές από ό,τι σε άλλες χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή