Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που παρήγαγαν νοθευμένα ποτά

Εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων που παρήγαγαν νοθευμένα ποτά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις που εισήγαγαν παράνομα στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία αιθυλική αλκοόλη (κοινώς οινόπνευμα) και παρήγαγαν νοθευμένα ποτά («μπόμπες»), με τα οποία προμήθευαν μπαρ και νυχτερινά κέντρα στη Ζάκυνθο, την Κρήτη, την Αττική και αλλού.

Στα πλαίσια της έρευνας συνελήφθησαν 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά μέλη των οργανώσεων και κατασχέθηκαν 12 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης, την οποία εισήγαγαν μέσα σε φορτία με πριονίδι, και χιλιάδες φιάλες με ποτά.

Οι οργανώσεις διατηρούσαν δύο παράνομα παρασκευαστήρια στο Καματερό και το Μενίδι Αττικής, ενώ ένα κομμάτι των δραστηριοτήτων τους είχε την κάλυψη δύο νόμιμων ποτοποιείων. Το μεγαλύτερο μέρος των ποτών που παρήγαγαν ήταν βότκες.

Σύμφωνα με την έρευνα, εκτιμάται ότι δραστηριοποιούνται τέσσερις μήνες. 

Επιπλέον, στα πλαίσια της έρευνας πραγματοποιήθηκε και άρση απορρήτου των κινητών τηλεφώνων των μελών των εγκληματικών οργανώσεων και από τις συνομιλίες τους προκύπτει πως χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις, για να επικοινωνούν σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητες τους. Ενδεικτικά, όταν ανέφεραν πως «πάμε για μπάνιο» εννοούσαν μεταφέρουμε οινόπνευμα, το οποίο χαρακτήριζαν «ανταλλακτικό», ενώ όταν ανέφεραν τη λέξη χαρτάκια εννοούσαν τις ετικέτες των επώνυμων ποτών.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή