Ενεστώς διαρκείας

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραδοχή του πρωθυπουργού, σε συνέντευξή του στον «Γκάρντιαν», ότι «έκανε λάθη, μεγάλα λάθη στην επιλογή ανθρώπων σε θέσεις-κλειδιά», θα ήταν πολύ πιο θαρραλέα και ειλικρινής, και όχι μια αδιάφορη πτυχή της συνήθους αυτοαπαλλακτικής αυτοκριτικής, αν, πρώτον, δεν αφορούσε αποκλειστικά τον Αόριστο («έκανα») και, δεύτερον, δεν περιοριζόταν στην επιλογή προσώπων. Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, και στο σύνολό της η κυβέρνηση, και συνεχίζουν να λαθεύουν (σε κάποιον ενεστώτα διαρκείας α λα ελληνικά), και τα σφάλματά τους δεν σχετίζονται αποκλειστικά με την επιλογή προσώπων. Αρκετά λάθη με ονοματεπώνυμο άλλωστε, δηλαδή αρκετά πρόσωπα επιλεγμένα με εσφαλμένα κριτήρια και με μπόλικη «καλή καρδιά», συνεχίζουν να κοσμούν το υπουργικό συμβούλιο, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σαν σύμβουλοι ή σαν επίτιμοι κόλακες κτλ. Μακάρι η μοναδική λαθεμένη επιλογή να ήταν ο μετρ των παράτυπων ηχογραφήσεων κ. Βαρουφάκης. Οποτε ορκίζονταν υπουργοί, έπειτα από εκλογές ή έπειτα από ανασχηματισμό, ο κ. Τσίπρας, ακολουθώντας και τη σχετική πρωθυπουργική παράδοση των τελευταίων χρόνων, συμβούλευε τους υφισταμένους του να μη σπαταλούν τον χρόνο τους πιάνοντας στασίδι σε κανάλια και ραδιόφωνα. Να λογοδοτούν βεβαίως, όπως οφείλουν, αλλά όχι και να αποκτούν γνωρίσματα «μόνιμου συνεργάτη» του ενός ή του άλλου διαύλου. Εισακούστηκε περίπου όσο και ο κ. Αντώνης Σαμαράς ή ο κ. Γ.Α. Παπανδρέου από τους δικούς τους υπουργούς: ελάχιστα. Παραείναι μεγάλος και δυσκατάβλητος ο καημός της δημοσιότητας, και μάλιστα για ανθρώπους που το μισό (τουλάχιστον) μυαλό τους αφιερώνεται στην επανεκλογή τους.

Εσχάτως εμφανίστηκαν καινούρια κοσκινάκια, που δαπανούν και αυτά σοβαρό τμήμα του πολύτιμου υπουργικού χρόνου: το κοσκινάκι του τουίτερ και το κοσκινάκι του φέισμπουκ, που έχουν μαγέψει και κοτζάμ πλανητάρχη. Να θέσει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός όριο στον αριθμό των ημερήσιων τιτιβισμάτων ή αναρτήσεων των υφισταμένων του δεν είναι δημοκρατικό· επικεφαλής κυβέρνησης είναι, όχι παιδονόμος, με βέργα στο ένα χέρι και ποινολόγιο στο άλλο. Θα μπορούσε πάντως ο κ. Τσίπρας, από σεβασμό προς την παράδοση και τη λαϊκή ποιητική δημιουργία, να παρακαλέσει να μειωθούν τουλάχιστον τα έμμετρα τιτιβίσματα των ποετάστρων υπουργευόντων. Μήπως και πάψει να πλήττεται η ωραία τέχνη της μαντινάδας από τη στιχουργική βαναυσότητα του κ. Πολάκη, που φαίνεται ότι πιστεύει πως εκτός από σπουδαίος υπουργός, είναι και λαμπρός μαντιναδολόγος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή