ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για Ρουβίκωνα: Η στάση Βούτση διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για παραβίαση των κανόνων, αναφορικά με τη φύλαξη του Κοινοβουλίου, εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων, ουσιαστικά κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης στην απαντητική του προς τον κ. Κυρ. Μητσοτάκη επιστολή, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό εισβολής μελών του Ρουβίκωνα στο χώρο του Κοινοβουλίου, τη σύλληψη και μετέπειτα απελευθέρωσή τους.

Ο κ. Βούτσης ουσιαστικά επικαλείται το «προνόμιο» του εκάστοτε Προέδρου της εθνικής αντιπροσωπείας να φέρει την πρώτη και αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια των χώρων του Ναού της Δημοκρατίας.

«Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε από τη σύλληψη και την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησής μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της Βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο για την αρμοδιότητά μου ως Προέδρου της Βουλής», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, ο οποίος παράλληλα περιγράφει ως «είσοδο και διαμαρτυρία» την παραβίαση των μέτρων φρούρησης της Βουλής και την εισβολή στο προαύλιο του Κοινοβουλίου από μέλη του Ρουβίκωνα.

Παραλλήλως, και αφού αναφέρεται σε περιστατικά παραβατικότητας που σημειώθηκαν παλαιότερα, χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις, καθώς και σε «άγνωστα» στην Κοινή Γνώμη γεγονότα, όπως η υπέρπτηση drones, τα οποία αντιμετωπίζονται επιτυχώς, ζητεί να μην υπάρχουν για τέτοια ζητήματα δημόσιες αντιπαραθέσεις:

«Εκτιμώ ότι πρέπει να υπάρχει κατανόηση και ότι για ζητήματα επιχειρησιακά δεν είναι σωστό να αναπτύσσονται, δημόσια μάλιστα, αντιδικίες με την υπηρεσία ασφαλείας της Βουλής και τις δυνάμεις της Αστυνομίας που έχουν βεβαίως την απόλυτη ευθύνη πέραν του χώρου του Κοινοβουλίου, εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει ανάγκη συνδυασμένης επιχείρησης με συντονισμό ενεργειών.

ΝΔ: Η στάση Βούτση διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες

«Ο πρόεδρος της Βουλής στην τρισέλιδη επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη δεν απαντά στην ουσία των θεμάτων που έθεσε ο κ. Μητσοτάκης», τονίζει, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Βούτση, η Πειραιώς. «Φτάνει μάλιστα στο σημείο να εγκαλεί τις αστυνομικές δυνάμεις που έπραξαν το αυτονόητο, να συλλάβουν τους Ρουβίκωνες. Εξ αντικειμένου με την στάση του διευκολύνει παρόμοιες ενέργειες που παραβιάζουν το νόμο και προκαλούν την κοινωνία», προσθέτει.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Βούτση:

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ