Στην ανάδειξη διαχωριστικών επενδύει η Ν.Δ.

Στην ανάδειξη διαχωριστικών επενδύει η Ν.Δ.

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιπαράθεση της Ν.Δ. με την κυβέρνηση για την ανάδειξη σημαιοφόρων με κλήρωση φαίνεται πως ήταν απλώς το «προσεχώς» του πολέμου που ξέσπασε με αφορμή τη θρησκεία. Η Πειραιώς βγήκε στα χαρακώματα μετά τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση περί «Ταλιμπάν» της Ορθοδοξίας, κάνοντας συστάσεις στον πρόεδρο της Βουλής να ασχοληθεί περισσότερο με τον ρόλο του, που είναι η διασφάλιση της κανονικότητας στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, και να αφήσει τη θρησκεία στην ησυχία της.

Η Ν.Δ. έκανε λόγο για «παραλήρημα ιδεοληψίας» και κατηγόρησε τον κ. Βούτση ότι αμφισβητεί τη θρησκεία του ελληνικού λαού, παρότι αυτή αναγνωρίζεται ρητά από το Σύνταγμα. Με την αφορμή, προχώρησε σε συστάσεις προς τον πρόεδρο της Βουλής να μη διχάζει την ελληνική κοινωνία, αλλά να ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική λειτουργία, που έχει «υποβαθμίσει δραματικά». Δεν παρέλειψε δε να υπενθυμίσει τις ευθύνες του κ. Βούτση για την «εισβολή» του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, για χάρη του οποίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «δε δίστασε να πλήξει το κύρος του Κοινοβουλίου». Για ιδεοληψία είχε κατηγορήσει η Ν.Δ. την κυβέρνηση προ ημερών και αναφορικά με την επιλογή σημαιοφόρων με κλήρωση και την κατάργηση της παρουσίας τους σε δοξολογίες, καθιστώντας σαφές το δικό της στίγμα και την άβυσσο που τη χωρίζει από τον ΣΥΡΙΖΑ – άβυσσος που στην Πειραιώς δεν έχει περάσει απαρατήρητο ότι στα συγκεκριμένα θέματα αγγίζει και το μαλακό υπογάστριο του κυβερνητικού εταίρου (χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος καταψήφισε τη διάταξη για την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση).

Εξάλλου, η Πειραιώς έβαλε ξανά χθες στο κάδρο της αντιπαράθεσης τον Κώστα Γαβρόγλου με αφορμή τις νέες δηλώσεις του για την κατάργηση των Πανελλαδικών. Η Ν.Δ. υπενθύμισε ότι ο κ. Γαβρόγλου έβαλε σε «λοταρία» την ανάδειξη των σημαιοφόρων και τον εγκάλεσε ότι επιχειρεί να ξεπεράσει το θέμα που ανέκυψε με την υπόθεση της στρατιωτικής του θητείας δίνοντας υποσχέσεις για τις Πανελλαδικές. Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Βούτση άνοιξαν πεδίο δόξης λαμπρό για τη Ν.Δ. Και αυτό διότι η Πειραιώς επενδύει στην ανάδειξη των δύο διαφορετικών κόσμων που εκπροσωπούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, κάτι που έσπευσε να υπογραμμίσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στη Ν.Δ. – μίλησε για διαχωριστικές γραμμές και «χρέωσε» στη Ν.Δ. «την αριστεία των κληρονόμων, το δόγμα τάξη και ασφάλεια και τον φονταμενταλισμό της αγοράς».

Τις διαχωριστικές γραμμές φροντίζει να αναδεικνύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε όλες τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις στη Βουλή. Η στρατηγική αυτή δεν στοχεύει μόνο στην περιχαράκωση του πιο συντηρητικού ακροατηρίου. Επιδιώκει να καταστήσει σαφείς τις διαφορές αντίληψης και κοσμοθεωρίας του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τσίπρα σε όλα τα μέτωπα και κυρίως στο πώς οραματίζονται την Ελλάδα του μέλλοντος με βάση μια ατζέντα που θα ξεπερνά τα μνημόνια. Το διακύβευμα, εξάλλου, της επιστροφής στην κανονικότητα και της μεταμνημονιακής Ελλάδας αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό άξονα γύρω απ’ τον οποίο θα κινηθούν οι παρεμβάσεις του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ. Στη γραμμή αυτή κινήθηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης σημειώνοντας (ρ/σ ΑΠΕ) ότι η Ελλάδα «δεν πρέπει απλώς και μόνο με το στανιό να κάνει πέντε πράγματα που επιβάλλονται απ’ έξω, πρέπει να δείξει ότι έχει το δικό της μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή