Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ν.Δ. με Π. Καμμένο

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση Ν.Δ. με Π. Καμμένο

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαστάσεις βεντέτας τείνει να λάβει η σύγκρουση της Πειραιώς με τον Πάνο Καμμένο. Η κυβερνητική συγκατοίκηση του προέδρου των ΑΝΕΛ με τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί από μόνη της ικανή αφορμή. To ίδιο αποτέλεσε και η απάντηση του ΥΠΕΘΑ στις δηλώσεις Βούτση, που έκανε τη Ν.Δ. να αντιδράσει κατηγορώντας τον ότι «παίζει θέατρο», καθώς το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία, και κάνοντάς του συστάσεις να ασχοληθεί με την επικείμενη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής που θα διερευνήσει την εμπλοκή του στην υπόθεση «Noor 1». Η πιο διαρκής αφορμή όμως είναι το ιερό δισκοπότηρο του δεξιότερου ακροατηρίου που διεκδικεί το Μοσχάτο.

Και μπορεί η Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη με το φιλελεύθερο πρόσημο να τραβά διαχωριστική γραμμή από την Ακροδεξιά, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας κάνοντας λόγο για «Ταλιμπάν του διχασμού», την ώρα που ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου Κώστας Κυρανάκης επέστρεφε την κατηγορία στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας (ρ/σ 24/7) ότι είναι το κυβερνών κόμμα αυτό που δεν έχει τραβήξει τη διαχωριστική γραμμή, αλλά στη μάχη της αυτοδυναμίας καμία ομάδα ψηφοφόρων δεν περισσεύει.

Υπό αυτό το πρίσμα, μέσω της αντιπαράθεσης με τον κ. Καμμένο, την οποία αναλαμβάνει συχνά προσωπικά ο Αδωνις Γεωργιάδης, επιδιώκεται ο διεμβολισμός των ΑΝΕΛ και ο επαναπατρισμός ψηφοφόρων που γύρισαν την πλάτη στη Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές. Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι κατά τη σύγκρουση στη Βουλή για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε προσωπικά στους βουλευτές των ΑΝΕΛ υπενθυμίζοντάς τους ότι στο παρελθόν, ως βουλευτές της Ν.Δ., είχαν στηρίξει πολιτικές στην Παιδεία στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Το επίσημο σύνθημα της επίθεσης προς τον κ. Καμμένο και της διακοπής κάθε γέφυρας επικοινωνίας μαζί του είχε δώσει, εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον περασμένο Μάρτιο, στο συντονιστικό των «γαλάζιων» τομεαρχών. Τότε είχε διαμηνύσει ότι δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ να εμφανίζεται ως εκφραστής της καραμανλικής κληρονομιάς της παράταξης. Το βάρος της επίθεσης είχε αναλάβει για ευνόητους λόγους ο βουλευτής Σερρών και τομεάρχης Υποδομών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει τον κ. Καμμένο «καραμανλικό ευκαιρίας». Την ίδια ώρα, οι απανωτές επιθέσεις προς τον κυβερνητικό εταίρο εξυπηρετούν τον έτερο στόχο κλονισμού του κυβερνητικού σχήματος και μέσω της αποδόμησης του μύθου του «ηθικού πλεονεκτήματος», ιδιαίτερα μέσω της ανάδειξης της εμπλοκής του κ. Καμμένου στην υπόθεση «Noor 1». Η Ν.Δ. θα συνεχίσει να κρατάει ψηλά στην ατζέντα της την υπόθεση και αναμένεται να μετατρέψει σε μητέρα των μαχών τη συζήτηση του αιτήματός της για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή