Βεντέτα πίσω από τη δολοφονία 60χρονου στον Γέρακα

Βεντέτα πίσω από τη δολοφονία 60χρονου στον Γέρακα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράξη αντεκδίκησης ήταν η δολοφονία του 60χρονου Μανούσου Ριτζάκη, που το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου είχε βρεθεί νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, στη συμβολή των Λεωφόρων Μαραθώνος και Σπάτων στον Γέρακα.

Ως δράστης του φόνου συνελήφθη ο 49χρονος πατέρας του Θόδωρου Γαλαζούλα. Του 21χρονου σπουδαστή, που πέρυσι την άνοιξη είχε πέσει νεκρός από τα πυρά της καραμπίνας του ηλικίας 23 ετών γιου του Μανούσου Ριτζάκη.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τη δολοφονία του 60χρονου χάρη σε υλικό από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν κοντά στο σημείο του φόνου καθώς και τη μαρτυρία αυτόπτη που φέρεται να αναγνώρισε τον 49χρονο, ως τον άνδρα που το μεσημέρι της 15ης Ιουλίου πυροβόλησε στο κεφάλι και την ωμοπλάτη τον Ριτζάκη.

Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη την Πέμπτη και απολογήθηκε στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Δεν ομολόγησε ευθέως ότι αυτός σκότωσε τον πατέρα του δολοφόνου του γιου του. Ούτε όμως το αρνήθηκε. «Δεν μετανιώνω για τίποτα», φέρεται να είπε στην απολογία του. «Δεν αισθάνομαι δολοφόνος. Αλλος είναι ο ηθικός αυτουργός», προσέθεσε.

Το ιστορικό

Ο 20χρονος Θοδωρής Γαλαζούλας είχε, τον Μάιο του 2016, βρεθεί δολοφονημένος σε ερημική περιοχή στη θέση Αγιος Πέτρος Πεντέλης. Επειτα από έρευνες μηνών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν ως δράστη του φόνου τον 23χρονο γιο του Μανούσου Ριτζάκη. Δράστης και θύμα έμεναν στα Γλυκά Νερά και, σύμφωνα με μια εκδοχή, συγκρούστηκαν για τον «έλεγχο» της περιοχής. Την ημέρα του φόνου οι δύο νεαροί είχαν συναντηθεί στην πλατεία των Γλυκών Νερών και μάλιστα, κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει τον Γαλαζούλα να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του δολοφόνου του. Τον Νοέμβριο του 2016, ο 23χρονος προσήχθη στον 11ο όροφο της Ασφάλειας. Ανακρινόμενος ομολόγησε την πράξη του και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα οδηγήθηκε στη φυλακή.

Το διάστημα που ακολούθησε, ο 49χρονος πατέρας του Θοδωρή Γαλαζούλα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ της δολοφονίας του γιου του. Μάλιστα, το χέρι του ενδέχεται να όπλισε η πληροφορία ότι ο Μ. Ριτζάκης προσπαθούσε να εξασφαλίσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση στον γιο του, με την αιτιολογία του μειωμένου καταλογισμού λόγω χρήσης ναρκωτικών. Το πρωί της 15ης Ιουλίου ακολούθησε με το αυτοκίνητό του τον 60χρονο Μανούσο Ριτζάκη, ο οποίος πήγε να αγοράσει κρέας σε κατάστημα, στη συμβολή των λεωφόρων Μαραθώνος και Σπατών. Μόλις ο 60χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητό του, τον πλησίασε και τον πυροβόλησε στο κεφάλι και την ωμοπλάτη. Οι αστυνομικοί που εκλήθησαν να ερευνήσουν την υπόθεση απέκλεισαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο κίνητρο του φόνου να ήταν η ληστεία. Στράφηκαν λοιπόν στην εκδοχή της βεντέτας. Στη διάρκεια της έρευνας ο 49χρονος είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ενώπιον των αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή