Με μαχαίρι η επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας από συμβασιούχο

Με μαχαίρι η επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας από συμβασιούχο

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές που θυμίζουν αστυνομικό θρίλερ εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο δημαρχείο Ελευσίνας. Συμβασιούχος υπάλληλος του δήμου αιτήθηκε, όπως συνηθίζεται, να συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον δήμαρχο Γιώργο Τσουκαλά. Οι δύο άνδρες εισήλθαν στο γραφείο του δημάρχου και έπειτα από λίγο ακούστηκαν φωνές που μαρτυρούσαν έντονη λογομαχία. Ο συμβασιούχος αποχώρησε εν συνεχεία ατάραχος από το δημαρχιακό μέγαρο, ενώ οι εργαζόμενοι διαπίστωναν έντρομοι ότι είχε μαχαιρώσει δύο φορές στον δεξιό μηρό τον δήμαρχο. Ο δήμαρχος διεκομίσθη άμεσα στο Θριάσιο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο μεταξύ, ο δράστης, αφού πέταξε το μαχαίρι στις γραμμές του τρένου, κατευθύνθηκε σε καφετέρια στην οδό Παπαγιάννη, όπου λίγο αργότερα συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ και κρατείται πλέον στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Η σύμβαση του 35χρονου υπαλλήλου λήγει στα τέλη του τρέχοντος μήνα. Ωστόσο, όπως δήλωσαν μετά το συμβάν, γνώστες της κατάστασης, φαίνεται ότι το κίνητρο της βίαιης επίθεσης δεν ήταν… εργασιακό. Ο δράστης, που φέρεται να έχει νοσηλευθεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων, ίσως εξεμάνη επειδή ο δήμαρχος παρενέβη σε κάποια οικογενειακή του υπόθεση.

Το περιστατικό καταδίκασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που εξέφρασε παράλληλα και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση. Σε αντίστοιχες δηλώσεις προέβη ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την πορεία της κατάστασης υγείας του δημάρχου Ελευσίνας. «Σύσσωμη» ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τόνισε ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στον χώρο της αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα». Και ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, Κώστας Αγοραστός, ζήτησε από την πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην ίδια κατεύθυνση και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης υπενθύμισε ότι «η επίθεση στον δήμαρχο Ελευσίνας αποκαλύπτει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους οι δήμαρχοι όλης της χώρας», ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για «δημάρχους που κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού».

Η χθεσινή επίθεση, ωστόσο, εναντίον δημόσιου λειτουργού δεν είναι η πρώτη το φετινό καλοκαίρι. Εχει προηγηθεί στις αρχές Αυγούστου το «ξέσπασμα» 58χρονης στη ΔΟΥ Χανίων που είχε ως συνέπεια να τραυματιστεί στο μάτι υπάλληλος της ΔΟΥ, μια υπόθεση που έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Βέβαια, αριθμητικά τις περισσότερες επιθέσεις δέχθηκαν οι εφοριακοί που ανέλαβαν τους ελέγχους στα τουριστικά θέρετρα. Βιαιοπραγίες σημειώθηκαν σε Πάτμο, Βόλο, Ξάνθη… Και η λίστα δεν έχει (μάλλον) κλείσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή