ΑΤΖΕΝΤΑ

Πικ-Νικ Urban Festival: Μουσική, ταινίες και τραπεζομάντιλα

ΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Για λίγες ημέρες η Ρωμαϊκή Αγορά στη Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε χώρο πικ-νικ με δράσεις πολιτισμού.

Αν βρεθείτε για ένα μικρό city break στη Θεσσαλονίκη, μη λησμονήσετε να πάρετε μαζί σας τα απαραίτητα σύνεργα του πικ-νικ για να προλάβετε την αποψινή και τελευταία μέρα του υπαίθριου φεστιβάλ. Το Πικ-Νικ Urban Festival, που διοργανώνει για έκτη χρονιά η Parenthesis στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, περιλαμβάνει μουσική και ταινίες στο γρασίδι. Στις 7 μ.μ. ο Δημήτρης Μπασλάμ του «Γαργαληστή»ή και της «Θυμωμένης Μπετονιέρας» θα ανεβεί στη σκηνή της Αγοράς για να παρουσιάσει τη χορευτική «Σαλοπέτα», τις «Πυγολαμπίδες» και τη «Θεία από το Παρίσι», πριν παραδώσει τη σκυτάλη στους ατμοσφαιρικούς Caja Secreta για μία ώρα μουσικής με αφετηρία το φλαμένκο και με ενδιάμεσους σταθμούς τζαζ και έθνικ κομμάτια.

Τις μικρού μήκους ταινίες του φεστιβάλ επιμελείται το Animasyros και θα παρουσιάσει τέσσερα ετερόκλιτα animation: το κωμικό «Velodrool» με έναν ποδηλάτη εθισμένο στη νικοτίνη, μια δραματική συνάντηση που εξαφανίζει το νόημα των λέξεων στο «Ιn other words», τα όνειρα του αλόγου κούρσας «Pineapple Calamari» και το μυστήριο γεωμετρικό σύμπαν του «The world welcomes fame».

Η βραδιά του πικ-νικ θα κλείσει με την προβολή της οσκαρικής κομεντί «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον, με τον κ. Μουσταφά να αφηγείται σε έναν νεαρό συγγραφέα πώς έγινε από θυρωρός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου με τους ιδιόρρυθμους ενοίκους.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ