Μητσοτάκης: Δυσφημείται η Ελλάδα

Μητσοτάκης: Δυσφημείται η Ελλάδα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέρασε ακριβώς μία εβδομάδα από την ημέρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης διεμήνυε από τη Θεσσαλονίκη ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει επενδύσεις, όσες «μεταλλάξεις» κι αν επιχειρήσει. Ηταν η ημέρα που, μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους εργαζομένων στις Σκουριές, χτύπησε «καμπανάκι» για την επένδυση. Οι ανακοινώσεις της εταιρείας ήταν απλώς η αφορμή ώστε ο κ. Μητσοτάκης να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα. Μίλησε για δυσφήμηση της χώρας και για την απώλεια θέσεων εργασίας. Ανέδειξε, όμως, με έμφαση τη διάσταση κυβερνητικής αυθαιρεσίας και απουσίας ασφάλειας δικαίου στη χώρα, ενώ η Ν.Δ. κατηγόρησε την κυβέρνηση για «θράσος» να κατηγορεί την αντιπολίτευση, την ώρα που αδιαφορεί για την επένδυση και τους εργαζομένους.

Στον πρωινό καφέ

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να οικειοποιηθεί την ατζέντα της Ν.Δ. –επιχειρείν, ιδιωτική οικονομία, μεταρρυθμίσεις– κράτησε πολύ λίγο, έλεγαν χθες στην Πειραιώς, στον πρωινό καφέ της οποίας, η ανακοίνωση της Eldorado Gold αποτέλεσε βασικό θέμα συζήτησης. «Μέσα σε 24 ώρες οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. 1.200 εργαζόμενοι της εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός” οδηγούνται στην ανεργία. Aλλοι τόσοι, που η εταιρεία σχεδίαζε να προσλάβει, χάνουν την ελπίδα να αποκτήσουν δουλειά. Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια κάνει τα πάντα για να σταματήσει την επένδυση… Η κυβέρνηση, με τον γνωστό κυνισμό της, παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στις πλάτες των απλών ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, ενώ συνεχίζει να τραυματίζει την εικόνα της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωση που ακολούθησε την ανακοίνωση της εταιρείας για αναστολή εργασιών. Σημείωσε, όμως, ακόμη ότι «στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν αυταρχισμός και αυθαιρεσία. Και δεν υπάρχει ασφάλεια δικαίου, καθώς η κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά αλλεπάλληλες αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων», ενώ προσέθεσε ότι η δική του κυβέρνηση θα βάλει τέλος στις εν λόγω πρακτικές και ότι «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα γίνουν σεβαστές και οι νόμοι θα τηρούνται από όλους».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν επέλεξε τυχαία να αναδείξει τη θεσμική διάσταση που λειτουργεί αποτρεπτικά για τους επενδυτές. Eχει επανειλημμένως ανοίξει μέτωπο με την κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις στον χώρο της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του κράτους δικαίου, ενώ πρόσφατα ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι «το δέντρο της δημοκρατίας πρέπει να ποτίζεται». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένεται να απευθύνει μηνύματα περί δημοκρατίας και θεσμών και κατά το σημερινό προλόγισμα της διάλεξης που διοργανώνει στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το Iδρυμα Κ. Μητσοτάκη σε συνεργασία με την ομώνυμη έδρα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, με κεντρικό ομιλητή τον κάτοχο της έδρας Τζοσάια Oμπερ (θέμα «Η παρακαταθήκη της αρχαίας Ελλάδας για τη δημοκρατία του αύριο»).

Αποτιμώντας την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η Πειραιώς εστίασε χθες σε όσα δεν είπε ο κ. Τσίπρας. Σε μακροσκελές άρθρο του ο σύμβουλος του προέδρου της Ν.Δ. για τα δημοσιονομικά, Στέλιος Πέτσας, θύμισε ότι ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δεν μίλησε για τη μετανάστευση των νέων (33% το 2017), δεν είπε λέξη για τις περικοπές συντάξεων 2,6 εκατομμυρίων συνταξιούχων, την υπερφορολόγηση (οι Eλληνες δήλωσαν εισόδημα ύψους 73 δισ. το 2017), ούτε για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή