Ωρα για κοκτέϊλ

4' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναζητώντας το τέλειο λονδρέζικο κοκτέιλ μπαρ για να πιείτε ένα Collins ή ένα Dry Martini, κάντε μια στάση σε αυτά που ξεχωρίσαμε για εσάς στη βρετανική πρωτεύουσα.

 

Ωρα για κοκτέϊλ-1

Ζεστή, πολυτελής και ολίγον… εκκεντρική η διακόσμηση στο εσωτερικό του μαγαζιού. (Φωτογραφία: © Hanson)

Cocktail Trading Company

Το αποτέλεσμα της σύμπραξης τριών μπαρτέντερ είναι ένα κεφάτο μπαρ στο East End με πρωτότυπα κοκτέιλ και ευφάνταστους τρόπους σερβιρίσματος.  

Δημιουργήθηκε από τους Andy Milz, Oliver Brading και Elliot Ball – ο τελευταίος έχει ασχοληθεί με τη νευρολογία και θεωρεί ότι οι γεύσεις και οι μυρωδιές επηρεάζονται από αυτά που βλέπουμε.  Ίσως γι’ αυτό τα ποτά σερβίρονται σε περίεργα σκεύη, όπως ποτήρια σε σχήμα παιδικής γαλότσας. Την εύθυμη διάθεση ενισχύουν διαφόρων ειδών πινελιές, όπως είναι το πορτρέτο του Ουίνστον Τσόρτσιλ στον τοίχο (με κοστούμι, παπιγιόν και ένα πούρο ανά χείρας) ή τα αντίτυπα του ιστορικού οδηγού The Savoy Cocktail Book (πρώτη έκδοση το 1930), που βρίσκονται τοποθετημένα στα ράφια. Δοκιμάστε ένα Jack Rose με Jack Daniels, Jagermeister banoffee και ginger red-bush gelato.

• 68 Bethnal Green Road, www.thecocktailtradingco.co.uk

• 10,5 ευρώ το κοκτέιλ


Ωρα για κοκτέϊλ-2

The Bounty cocktail, με ρούμι και χιλιανό λικέρ.

Oriole

Το κοσμοπολίτικο στέκι δίπλα στην κρεαταγορά Smithfield Market σερβίρει ποτά με έμπνευση από όλο τον κόσμο.    

Η ομάδα του Nightjar (από τα πιο αγαπημένα μπαρ του Λονδίνου) βρίσκεται πίσω από το Oriole. Οι θαμώνες του είναι πολυταξιδεμένοι, αλλά και αμετακίνητοι Λονδρέζοι που τους αρέσει να «ταξιδεύουν» πάνω σε μια μπάρα, δοκιμάζοντας περίτεχνες μείξεις. Αν το επισκεφτείτε, γευτείτε ένα Tuscan Holiday με τζιν Sabatini, λικέρ Italicus Rosolio di Bergamotto και παλαιωμένο τσάι περγαμόντο με έμπνευση από τον Παλαιό Κόσμο ή ένα The Bounty με ρούμι και χιλιανό λικέρ από τον Νέο Κόσμο ή ένα ποτό της λάγνας Ανατολής, όπως το Cydonia Cup με βότκα, κρασί, κυδώνι και κρέμα ρόδι. Το ντεκόρ υπακούει στην ίδια κοσμοπολίτικη λογική, γι’ αυτό θα δείτε μάσκες, κοχύλια και εξωτικές τοιχογραφίες με χουρμάδες και παπαγάλους.

• East Poultry Avenue, www.oriolebar.com

• Από 11 ευρώ το κοκτέιλ


Ωρα για κοκτέϊλ-3

Untitled

Tο νέο δημιούργημα του mixologist Tony Conigliaro, γνωστού για τα μοριακά κοκτέιλ του, θεωρείται ένα aκόμα πρωτοποριακό εγχείρημά του.

Μοιάζει περισσότερο με παρασκευαστήριο παρά με κλασικό μπαρ. Οι τοίχοι του είναι καλυμμένοι με φύλλα αλουμινίου, πάνω στα οποία αντανακλάται το φως. Το Untitled αντλεί την έμπνευσή του από το Factory (το νεοϋορκέζικο στούντιο του Άντι Γουόρχολ) και σερβίρει ποτά με ιδιοσυγκρασία εξίσου μοναδική όσο είναι και η διακόσμησή του. Απολαύστε ένα κοκτέιλ Dirty (με αρωματικό τζιν, βερμούτ και πράσινη ελιά), ένα Gonzo (με μαύρη καραμέλα, φαγόπυρο και τεκίλα) ή ένα Habana (με ρούμι, rooibos και σόγια) και συνοδεύστε τα με τα «γιαπωνέζικου ύφους» πιάτα που σερβίρει, υπό την καθοδήγηση του executive chef Rob Roy Cameron – δοκιμάστε katsu σάντουιτς με bulldog sauce.

• 538 kingsland rd, www.untitled-bar.com

• Από 7 ευρώ το κοκτέιλ


Ωρα για κοκτέϊλ-4

Στο Dry Martini σερβίρονται κλασικά και signature cocktails. (Φωτογραφία: © Pellier Photography)

 

Dry Martini

«Αδελφάκι» του περιώνυμου Dry Martini της Βαρκελώνης, το οποίο ιδρύθηκε από τον διάσημο cocktail master Javier de las Muelas.

Αποτίνοντας φόρο τιμής σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κοκτέιλ του κόσμου, το βρετανικό Dry Martini, κοντά στο Regent Park, διαθέτει περίπου 80 διαφορετικά είδη τζιν, ώστε να επιλέξετε το μαρτίνι της αρεσκείας σας. Ο Javier de las Muelas έχει επιμεληθεί τον κατάλογο με κλασικά και νέα κοκτέιλ, όπως και το σπέσιαλ μενού υπό τον περιπαικτικό τίτλο Mar-Tea-Ni Afternoon Tea, με πειραγμένα απογευματινά εδέσματα (όπως είναι το σοκολατένιο εκλέρ με μαρτίνι), αλλά και ένα μενού για μετά τη δουλειά (Afterwork Cocktails Menu), με ειδικές τιμές Δευτέρα-Παρασκευή από τις 5 έως τις 7 μ.μ. Το μπαρ στεγάζεται στο κτίριο πολυτελών διαμερισμάτων The White House του 1936 και σημερινό ξενοδοχείο Meliá White House Hotel.

• Albany St, London, www.drymartiniorg.com

• Από 12 ευρώ το κοκτέιλ


Ωρα για κοκτέϊλ-5

Midnight Run cocktail, με ρούμι και βατόμουρο.

 

TT Liquor

Πολυχώρος με πλούσια κάβα, μπαρ και μαθήματα παρασκευής κοκτέιλ, που αποτελεί ιδανική στάση για όσους εκτιμούν το καλό ποτό.

Μπαίνοντας θα αντικρίσετε ράφια γεμάτα με αμέτρητα μπουκάλια, που παραπέμπουν περισσότερο σε βιβλιοθήκη παρά σε κάβα. Φιλοσοφία του TT Liquor, στο Ανατολικό Λονδίνο, είναι ότι το αλκοόλ πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, ακριβώς όπως ένα καλό βιβλίο. Ο κατάλογος του cocktail bar είναι χωρισμένος σε θεματικές από την Belle Époque μέχρι σήμερα, ώστε να σας ταξιδέψει σε σημαντικούς σταθμούς της ιστορίας των κοκτέιλ – δοκιμάστε ένα The Alex on Safari (τζιν Whitley Neill με λικέρ Amarula και κακάο). Επιπλέον διοργανώνονται γευσιγνωσίες, αλλά και μαθήματα παρασκευής, στα οποία θα μάθετε ενδιαφέρουσες ιστορίες, όπως ότι οι Βρετανοί ναύτες του 16ου αιώνα αναμείγνυαν το ρούμι τους με νερό, ζάχαρη, λάιμ και δυόσμο, δημιουργώντας τους προάγγελους του μοχίτο και του ντάκιρι.

• 17b kingsland road, ttliquor.co.uk

• 9,5 ευρώ το κοκτέιλ


Ωρα για κοκτέϊλ-6

Το ατού του μαγαζιού: ένα ξύλινο τραπέζι όπου παλαιώνει ουίσκι. (Φωτογραφία: © Addie Chinn)

Black Rock

Μετά το βικτωριανής έμπνευσης κοκτέιλ μπαρ Worship Street Whistling Shop, οι ιδιοκτήτες του δημιούργησαν ένα στέκι για τους λάτρεις του ουίσκι.

Το Black Rock διακρίθηκε ως το καλύτερο Specialist Bar of the Year στα Class Bar Awards για το 2017. Συνδυάζοντας την αγάπη του για το καλό, ποιοτικό ουίσκι με το παιχνίδι των γεύσεων, δημιουργεί πρωτότυπα κοκτέιλ, όπως είναι το Fragrance με μαλτ ουίσκι Dalwhinnie, βιολέτα και έλαιο λεβάντας. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία του είναι το τεράστιο τραπέζι, φτιαγμένο από ένα κομμάτι βελανιδιάς ηλικίας 185 ετών, που έχει επάνω σκαλισμένα δύο αυλάκια, μέσα στα οποία παλαιώνουν δύο είδη ουίσκι. Εκκεντρικό; Ναι. Είναι όμως και ένας τρόπος να έρθει κανείς πιο κοντά στη διαδικασία παραγωγής του αγαπημένου του αποστάγματος.

• 9 Christopher Street, blackrock.bar

• Από 10 ευρώ το κοκτέιλ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή