«Θηλιά» οι αποζημιώσεις για τον Παναθηναϊκό

«Θηλιά» οι αποζημιώσεις για τον Παναθηναϊκό

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι παλιές αμαρτίες από παίκτες που πέρασαν χωρίς να… ακουμπήσουν, σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά γύρω από τον λαιμό του Παναθηναϊκού. Μετά τις πρόσφατες «κανονιές» από τους Εσιέν και Τελάντερ στους οποίους επιδικάστηκε περίπου ένα εκατ. ευρώ συνολικά πληρωτέο σε δέκα ισόποσες δόσεις, η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ επιδίκασε χθες και στον Γενς Βέμερ 497.822 ευρώ συν τους νόμιμους τόκους, με επόμενη κίνηση από πλευράς Παναθηναϊκού την προσφυγή του στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να αποφύγει την εφάπαξ καταβολή του. Το πιθανότερο σενάριο είναι να οριστεί και για τον Γερμανό εξόφληση σε δέκα μηνιαίες δόσεις, όπερ σημαίνει ότι μόνο γι’ αυτούς τους τρεις οι «πράσινοι» θα πρέπει να καταβάλλουν για διάστημα σχεδόν ενός χρόνου παραπάνω από 150 χιλ. ευρώ τον μήνα. Πρόσθετο πρόβλημα είναι η έλλειψη διαλλακτικότητας, με χαρακτηριστική την προειδοποίηση του δικηγόρου του Τελάντερ ότι σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής μιας δόσης (η πρώτη είναι για την ερχόμενη Παρασκευή) θα ζητήσει τον μηδενισμό του Παναθηναϊκού και την αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα.

Τα πάσης φύσεως προβλήματα δεν έχουν τελειωμό, με νέο κτύπημα την κλήση του Μολέδο σε απολογία από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, έπειτα από καταγγελία της Λάρισας για εκτός φάσης κτύπημα στον Ρέντζα. Η φάση κρίθηκε μη επιλήψιμη από τον διαιτητή, αλλά επειδή υπάρχει δεδικασμένο, η συγκεκριμένη φάση μπορεί να κριθεί διαφορετικά βάσει του βίντεο και να επιβληθεί ποινή αποκλεισμού στον Βραζιλιάνο αμυντικό, όπως συνέβη πέρυσι στα πλέι οφ με τους Μπεργκ και Χουλτ.

Στον αντίποδα, η κινητοποίηση των φιλάθλων δίνει ανάσες σε όλους και την ελπίδα ότι η δύσκολη κατάσταση μπορεί να γυρίσει. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα να γεμίσει αύριο (18.15) η Λεωφόρος στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε σημείο που η ΠΑΕ να εκδώσει ανακοίνωση για να ενημερώσει ότι η προπώληση των εισιτηρίων είναι πολύ μεγάλη και όσοι θέλουν να βρεθούν στο γήπεδο, πρέπει να κινηθούν άμεσα προκειμένου να αποφύγουν αύριο τον συνωστισμό ή το sold out.

Ενθαρρυντική είναι και η δήλωση του Σπύρου Μαραγκού στη Novasports πως, παρά τα προβλήματα, ούτε ο Ουζουνίδης ούτε και ο ίδιος δεν σκέφτονται να αποχωρήσουν. Αντίστοιχη δήλωση έκανε και ο Σιλά, τονίζοντας ότι κανείς από τους συμπαίκτες του δεν προβληματίζεται απ’ αυτές τις καταστάσεις περισσότερο απ’ όσο πρέπει. Ευχάριστα νέα προέκυψαν και από την προπόνηση, καθώς οι Βιγιαφάνες, Καμπέσας και Κουτρουμπής μπήκαν σε κανονικούς ρυθμούς και ειδικά ο πρώτος, έχει καλές πιθανότητες να είναι στην ενδεκάδα. Παρά τις απουσίες των Τσάβες και Λουτσιάνο, ο Ουζουνίδης σκέφτεται να παίξει με 4-3-3 για να δώσει πιο επιθετική νότα στην ομάδα του, σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι απέναντι σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο, που θα δείξει εάν ο Παναθηναϊκός έχει τη δύναμη να ξεκολλήσει αγωνιστικά και να κοιτάξει ψηλότερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή