Το τιμόνι του ΠΑΟ στα χέρια του Κωνσταντίνου

Το τιμόνι του ΠΑΟ στα χέρια του Κωνσταντίνου

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστράτευση του Βασίλη Κωνσταντίνου και του Στράτου Σωπήλη ήταν η πρώτη αντίδραση του Παναθηναϊκού σε διοικητικό επίπεδο, μετά τη δήλωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου και την παραίτηση του Μάνου Μαυροκουκουλάκη από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ, όπως και του Δημήτρη Γούναρη από μέλος του Δ.Σ. Οι δύο κενές θέσεις έπρεπε να καλυφθούν άμεσα για να μπορεί να λειτουργήσει ομαλά στην καθημερινότητά της η ομάδα κι αυτό έγινε χθες, έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου αποφασίστηκε να αναλάβει χρέη προέδρου της ΠΑΕ ο κ. Κωνσταντίνου και να επιστρέψει έπειτα από έξι μήνες στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Σωπήλης. Είναι δύο θέσεις «ηλεκτρικές καρέκλες», μιας και οι κάτοχοί τους δεσμεύονται με την υπογραφή τους έναντι του νόμου για το διάστημα της θητείας τους.

Αποφασίστηκε, επίσης, να διεξαχθεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 13 Νοεμβρίου προκειμένου να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο. Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρθούν αποφάσεις σχετικά με το ποιες κινήσεις πρέπει να γίνουν άμεσα για να εξασφαλιστεί η βραχυπρόθεσμη, έστω, χρηματοδότηση της ομάδας, με άξονα την ευαισθητοποίηση επιφανών φίλων της αλλά και του απλού κόσμου.

Με αυτή τη λογική, η αποψινή (18.15) αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννενα στη Λεωφόρο είναι για τον Παναθηναϊκό κάτι περισσότερο από ένα ακόμη ματς πρωταθλήματος. Είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα του μετά τις σεισμικές δονήσεις από την ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου και η αντίδραση των οπαδών του στα νέα δεδομένα θα δείξει σε μεγάλο βαθμό τη στάση που θα κρατήσει η πλειοψηφία τους στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας. Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν ενθαρρυντικό. Η προπώληση των εισιτηρίων απογειώθηκε και ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια κατάμεστη Λεωφόρο, κάτι που τα τελευταία χρόνια συμβαίνει πολύ σπάνια κι ας είναι πολύ μικρό το γήπεδο, χωρητικότητας μόλις 16.000 φιλάθλων.

Οταν ο μέσος όρος εισιτηρίων του Παναθηναϊκού στην περυσινή περίοδο ήταν μικρότερος από 6.000, η εικόνα της γεμάτης Λεωφόρου σε ένα μη εμπορικό ματς θα είναι ένα δυνατό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και μια σαφή ένδειξη της διάθεσης των οπαδών να βάλουν πλάτη και να στηρίξουν. Πέρα από τη μονιμοποίηση αυτής της εικόνας, ώστε να ενισχυθεί η ομάδα οικονομικά και ψυχολογικά, άλλο βασικό ζητούμενο είναι να αποφευχθούν οι εν θερμώ αντιδράσεις. Σε περιόδους κρίσης, η ατμόσφαιρα συχνά να μυρίζει μπαρούτι, αλλά είναι τέτοια η κρισιμότητα των στιγμών, που εκφράζεται αισιοδοξία ότι δεν πρόκειται να χαθεί ο έλεγχος και να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο η θέση της ομάδας.

Η πρώτη αντίδραση των παικτών μετά την πίεση που προκάλεσαν οι διοικητικές εξελίξεις ήταν απογοητευτική και πληρώθηκε με την ήττα στο Αγρίνιο. Το αποψινό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννενα είναι το ίδιο δύσκολο αγωνιστικά και πολύ πιο κρίσιμο από κάθε πλευρά. Ο Ουζουνίδης περιμένει καλύτερη αντίδραση των παικτών του και ακριβώς επειδή είναι πολύτιμη η νίκη, προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα με έντονο επιθετικό προσανατολισμό, παρά τις σημαντικές απουσίες που έχει στη γραμμή κρούσης. Ο Λουτσιάνο θα μείνει εκτός μέχρι την άνοιξη, ο Τσάβες έχει θλάση και θα επιστρέψει προς το τέλος Οκτωβρίου, ο Καμπέσας δεν είναι στο 100% παρά την επιστροφή του από τον τραυματισμό του, ο Βιγιαφάνες ταλαιπωρήθηκε από ένα αιμάτωμα στη γάμπα, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επιλογές του Ουζουνίδη για επίθεση. Στον αντίποδα, επιστρέφει έπειτα από καιρό ο Κουλιμπαλί και θα ξεκινήσει στην ενδεκάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή