Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κρίσιμα στοιχεία για τους δράστες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κρίσιμα στοιχεία για τους δράστες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιθανότητα η δολοφονία του 52χρονου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να μην ήταν προσχεδιασμένη ερευνούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Εξετάζουν το ενδεχόμενο να προέκυψε από διαφωνία του με τους δύο δράστες που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για υπόθεσή τους. Ακόμα, διερευνάται εάν οι δράστες είχαν πρόθεση να τραυματίσουν τον άτυχο δικηγόρο προκειμένου να τον εκφοβίσουν και όχι να τον δολοφονήσουν.

Από την έως τώρα έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού με τον 52χρονο δικηγόρο για να συζητήσουν μαζί του υπόθεση ενδιαφέροντός τους. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τις 6.30 μ.μ. και κλείστηκε τηλεφωνικά, πιθανόν κατόπιν απευθείας επικοινωνίας τους με τον ποινικολόγο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο 32χρονος συνεργάτης του, που ήταν παρών στα γεγονότα, οι δύο άνδρες μιλούσαν καλά ελληνικά με ξενική προφορά που παρέπεμπε σε υπηκόους Αλβανίας. Και οι τέσσερις άνδρες κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων του δικηγορικού γραφείου και συνομίλησαν για τουλάχιστον 15 λεπτά σχετικά με υπόθεσή τους. Μάλιστα, ο Ζαφειρόπουλος φέρεται να κρατούσε κάποιες σημειώσεις σε ατζέντα που είχε μπροστά του και η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο δικηγόρος και οι δολοφόνοι του μετακινήθηκαν –αδιευκρίνιστο γιατί– από την αίθουσα συσκέψεων στο γραφείο του Ζαφειρόπουλου, όπου και τελικά τον πυροβόλησαν μια φορά στο στήθος από απόσταση περίπου 1,5 μ. Από την ιατροδικαστική εξέταση που ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι προέκυψε ότι η σφαίρα έπληξε το θύμα στην αριστερή θωρακική χώρα με συνέπεια, ύστερα από λίγη ώρα, τον θάνατό του.

Οι δράστες είτε χρησιμοποίησαν περίστροφο είτε περισυνέλεξαν τον κάλυκα από τη βολίδα που έπληξε τον δικηγόρο, καθώς στον χώρο δεν υπήρξε σχετικό εύρημα. Μετά τη δολοφονία αποχώρησαν από το γραφείο έχοντας και οι δύο όπλα στα χέρια τους, σύμφωνα με τον συνεργάτη του θύματος και μοναδικό μάρτυρα όσων εκτυλίχθηκαν στο δικηγορικό γραφείο. Ο τελευταίος είπε ότι οι δράστες ήταν ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, αδύνατοι με κοντά σκούρα μαλλιά καθώς και ότι φορούσαν τζιν και ανοιχτόχρωμα πανωφόρια.

Οι ερευνητές της Ασφάλειας εκτιμούν ότι «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης είναι το αντικείμενο της συζήτησης που προηγήθηκε του φόνου και άφηναν να εννοηθεί ότι διαθέτουν ενδείξεις για την ταυτότητα των δολοφόνων. Αλλωστε, οι δύο δράστες παρέμειναν στο γραφείο για περισσότερο από 15 λεπτά και επομένως θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι έχουν αφήσει ίχνη τους στον χώρο. Στο πλαίσιο της έρευνας, πάντως, συγκεντρώνουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν γύρω από το δικηγορικό γραφείο, ενώ θα προχωρήσουν σε άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του 52χρονου δικηγόρου, καθώς και σ’ αυτό του γραφείου του.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος επρόκειτο να εκπροσωπήσει τον έναν από τρεις κατηγορουμένους σε υπόθεση καλλιέργειας υδροπονικής κάνναβης που ξεκινούσε τη Δευτέρα στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η εν λόγω υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 και διασυνδέεται με τη δράση πολυμελούς κυκλώματος Αλβανών διακινητών χασίς που συνελήφθησαν δύο μήνες αργότερα. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι με τα παραπάνω συσχετίζεται και μια υπόθεση ανθρωποκτονίας που φέρεται να διαπράχθηκε στην Καλαμάτα. Πάντως, αντικείμενο έρευνας των αστυνομικών φέρεται να αποτελεί η ανάμειξη του Ζαφειρόπουλου και στο σκάνδαλο Energa – Hellas Power, υπόθεση που έχει ήδη συνδεθεί με ένα «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή