Παναθηναϊκός: Το λέει ακόμα η ψυχή του…

Παναθηναϊκός: Το λέει ακόμα η ψυχή του…

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα γκολ «μαχαιριά» του Περόνε στο 78΄ έκανε… ροντέο ένα ματς που κυλούσε ήρεμα ήρεμα στην αγκαλιά του Παναθηναϊκού και του έδωσε διαστάσεις απίστευτου θρίλερ, με ένα συναρπαστικό και ανατρεπτικό φινάλε που βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν μια ανέλπιστη νίκη με 2-1 με γκολ του Χίλιερμαρκ στις καθυστερήσεις, παίζοντας με εννέα παίκτες από το 83΄! Λίγο νωρίτερα, δεν είχε μετρήσει γκολ του Περόνε για το 1-2, με τον βοηθό Καραβασίλη να υποδεικνύει κακώς οφσάιτ τον Αργεντινό, το μακρινό πλασέ του οποίου είχε στείλει την μπάλα στα δίκτυα του Βλαχοδήμου. Αυτό το δραματικό φινάλε έδωσε μια άγρια ομορφιά σε ένα παιχνίδι που κυλούσε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς για σχεδόν 80 λεπτά, με φυσιολογικό επακόλουθο να πανηγυριστεί έξαλλα η νίκη από τους παίκτες και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, σαν να ήλθε σε ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι.

Για ματς που είχε ένα πέναλτι, δύο αποβολές για τους γηπεδούχους και ένα γκολ που δεν μέτρησε για τους φιλοξενούμενους, ήταν αναμενόμενο να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής ο διαιτητής Κουτσιαύτης. Μία μία, οι δικές του αποφάσεις στις κρίσιμες φάσεις ήταν σωστές. Ορθώς έδωσε το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός στο 50΄ με εκτελεστή τον Βιγιαφάνες (ο Ρέντζας πήγε «καροτσάκι» τον Μολίνς αγκαλιάζοντάς τον παρατεταμένα με τα δυο του χέρια), ορθώς απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Σιλά στο 77΄ και ορθώς απέβαλε με κόκκινη τον Αλτμαν στο 83΄, ο οποίος είχε μόλις μπει στο παιχνίδι και παρότι είχε δεχθεί κίτρινη για μαρκάρισμα στον Ντέλετιτς, άπλωσε το πόδι του και τον βρήκε εσκεμμένα στο κεφάλι. Το κρίσιμο λάθος δεν ήταν του διαιτητή, αλλά του βοηθού Καραβασίλη, ο οποίος ενώ είδε σωστά σε πιο οριακή φάση ότι ο Περόνε καλυπτόταν όταν έκανε κίνηση προς την μπάλα (την άγγιξε ελάχιστα) στο γκολ της ισοφάρισης στο 78΄, δεν είδε ότι το δεύτερο γκολ του στο 89΄ έπρεπε να μετρήσει. Ανεξάρτητα από το λάθος του βοηθού σε μια κρίσιμη φάση, το μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν τόσο η νίκη όσο το μαχητικό πνεύμα που έδειξαν οι παίκτες του.

Παίζοντας με εννέα στο φινάλε ενός αγώνα που στράβωσε απότομα, αντί να στριμωχθούν πίσω για να σώσουν τον βαθμό, βγήκαν μπροστά, ρίσκαραν και δικαιώθηκαν με το γκολ του Χίλιεμαρκ στο 92΄, σε μια φάση σχεδόν ίδια με το γκολ της ισοφάρισης της Λάρισας, με τη διαφορά ότι στο γέμισμα του Σουηδού ο Μολέντο που έκανε κίνηση στην μπάλα δεν την βρήκε, ενώ νωρίτερα στην αντίστοιχη φάση του Λεοζίνιο, ο Περόνε κατάφερε να κάνει επαφή. Ο Αργεντινός ήταν έξαλλος στο τέλος του αγώνα και έκανε κίνηση να επιτεθεί στον βοηθό Καραβασίλη. Συγκρατήθηκε από ανθρώπους του πάγκου, αλλά ακολούθησε με πολύ απειλητικές διαθέσεις τον βοηθό στη φυσούνα. Με αφορμή τη φάση του πέναλτι και ενώ παιζόταν το παιχνίδι, η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας: «Συγχαρητήρια κ. Γραμμένε! Αρχισες την εξυγίανση…». Λίγο αργότερα η ΠΑΕ τόνισε: «Κ. Καραβασίλη ευχόμαστε να μην ξανασφυρίξεις και να το πληρώσεις αυτό το έγκλημα που έκανες σήμερα». Ανάλογες αντιδράσεις υπήρχαν και με αφορμή το γκολ που δεν μέτρησε.

Το γκολ του Περόνε ήταν μόλις το δεύτερο που δέχεται ο Παναθηναϊκός στις εγχώριες διοργανώσεις επί των ημερών του Ουζουνίδη και έσπασε έτσι ένα μεγάλο ρεκόρ που κρατούσε από το περυσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πλατανιά. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, απείλησαν σε 4-5 κλασικές φάσεις και πριν από την ισοφάριση, είχαν κινδυνεύσει μόνο στο 53΄ από ένα σουτ του Λεοζίνιο στο δοκάρι.

Αν δεν υπήρχε η σκιά του ακυρωθέντος γκολ του Περόνε, η νίκη τους θα ήταν απόλυτα δίκαιη.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες (82΄ Αλτμαν), Λουντ (90΄ Ρέις), Μολίνς (86΄ Μουνιέ).

ΛΑΡΙΣΑ: Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (68΄ Περόνε), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς (88΄ Λαγός), Μασούρας, Ναζλίδης (92΄ Γιαννιτσάνης).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή