Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Γνωστοί οι φυσικοί αυτουργοί, έρευνα για τους ηθικούς

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Γνωστοί οι φυσικοί αυτουργοί, έρευνα για τους ηθικούς

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, σε ό,τι αφορά την έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του ποινικολόγου Mιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αφήνουν να εννοηθεί ότι έχουν ταυτοποιηθεί οι δράστες της ανθρωποκτονίας του 52χρονου ποινικολόγου, ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ καταβαλλόταν προσπάθεια να συγκεντρωθούν αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητα των «εντολέων» τους. Από την αρχή των ερευνών, εξάλλου, εθεωρείτο βέβαιο ότι οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον άτυχο δικηγόρο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού δεν ενεργούσαν για τον εαυτό τους αλλά για λογαριασμό τρίτων.

Οι ύποπτοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας προσήχθησαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ και εξετάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Επισήμως, δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους «δένουν» με τον φόνο και αφέθηκαν ελεύθεροι. Πληροφορίες στο παρασκήνιο, ωστόσο, αναφέρουν ότι κατά την παραμονή τους στο αστυνομικό μέγαρο οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τους συσχετίσουν με την ανθρωποκτονία, μολονότι οι ίδιοι αρνήθηκαν κάθε ανάμειξή τους στο περιστατικό.

Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν ότι πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, «επαγγελματίες» κακοποιούς, και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουν ανάμειξη και σε άλλες ανεξιχνίαστες εγκληματικές ενέργειες. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι οι ύποπτοι είχαν συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή που εκτυλίχθηκε τον Σεπτέμβριο σε συνοικία στα νότια προάστια του Λεκανοπεδίου, καθώς και ότι η ταυτοποίησή τους ως δραστών της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου προέκυψε χάρη σε εύρημα που αφορούσε το συμβάν του Σεπτεμβρίου.

Πάντως, αστυνομικές πηγές διευκρίνιζαν ότι, από την αρχή των ερευνών για το περιστατικό, στα γραφεία του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών είχαν προσαχθεί πάνω από 50 άτομα είτε ως ύποπτοι είχε με την ιδιότητα των μαρτύρων.

Χθες, στο μεταξύ, μετήχθησαν από την 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι, στο πλαίσιο της έρευνας για τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου. Οι τρεις από τους τέσσερις συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος ενός άλλου δικηγόρου, του Γιώργου Αντωνόπουλου, το φθινόπωρο του 2014 στην Πεντέλη. Πρόκειται για τους δύο Αλβανούς που κατηγορούνται ως τα άτομα που πυροβόλησαν στο πρόσωπο τον 62χρονο Αντωνόπουλο, τον φερόμενο ως αρχηγό τους, καθώς και ακόμα έναν ομοεθνή τους. Η αιματηρή επίθεση του 2014 στην Πεντέλη είχε αποδοθεί σε «συμβόλαιο θανάτου» και για την υπόθεση παραπέμπεται να δικαστεί με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας έγκλειστος επιχειρηματίας, εκπρόσωπος της εταιρείας Energa. Μάλιστα, η δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2017 (βλ. φύλλο της «Κ» 22/10/17), φέρεται να είναι αυτή που πυροδότησε εξελίξεις με τραγική κατάληξη τον φόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή