ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αβραμόπουλος με τον Ερντογάν για το προσφυγικό

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ

Ο Δ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε χθες με τον κ. Ερντογάν στην Αγκυρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Προσφυγικό

Συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε χθες στην Αγκυρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Μετανάστευση, που βρέθηκε στη γειτονική χώρα προκειμένου να μετάσχει στη όγδοη Σύνοδο Κορυφής του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε πριν από την ομιλία του στο φόρουμ με τον Τούρκο πρόεδρο, με τον οποίο, εξάλλου, έχει προσωπική σχέση από την εποχή που αμφότεροι ήταν δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης αντιστοίχως.

Η συνάντηση, που έγινε στο περιθώριο της Κεντρικής Επιτροπής του AKP στο αρχηγείο του κυβερνώντος κόμματος στην τουρκική πρωτεύουσα, επικεντρώθηκε στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό και στα ζητήματα ασφαλείας. «Εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με τον Τούρκο πρόεδρο. Συνεχής και ενδυναμωμένη συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας για την ασφάλεια και τη μετανάστευση», έγραψε ο Ευρωπαίος επίτροπος στον λογαριασμό του στο Τwitter, σε μια περίοδο που η αύξηση των προσφυγικών ροών και η τουρκική στάση έναντι της Ευρώπης έχουν ισχυροποιήσει τις φωνές εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μιλούν για «τιμωρητική» στάση απέναντι στην Αγκυρα μέσω του τερματισμού των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ενωση.

Ο κ. Αβραμόπουλος έχει επανειλημμένως υπογραμμίσει δημοσίως ότι η εφαρμογή της συμφωνίας με την Τουρκία είναι το «κλειδί» για τον έλεγχο των ροών, ενώ θεωρεί ότι ο ρεαλισμός και τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης επιβάλλουν να μην κλείσει την πόρτα στην Τουρκία. Το ίδιο, εξάλλου, θεωρεί και για την Ελλάδα, καθώς σε όλες του τις επαφές με Ελληνες κυβερνητικούς επιμένει ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατήσει ανοικτό το κανάλι με την Τουρκία.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ