Ο Τσάβες ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

Ο Τσάβες ανοίγει τον ασκό του Αιόλου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ζήτημα που προέκυψε με τον Αντρές Τσάβες είναι το πρώτο «κρας τεστ» εντός των αποδυτηρίων που καλούνται να διαχειριστούν από κοινού ο Μαρίνος Ουζουνίδης και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, μετά την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος. Ο Αργεντινός επιθετικός επέστρεψε μετά δύο μήνες απουσίας λόγω θλάσης, έπαιξε λιγότερο από 25 λεπτά στο Περιστέρι και αποχώρησε ξανά με ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο. Η απόφασή του να αγνοήσει το ιατρικό τιμ και τους φυσικοθεραπευτές της ομάδας, τους οποίους προφανώς δεν εμπιστεύεται, προκειμένου να πάει στην Αργεντινή για να εξεταστεί από τον γιατρό της Μπόκα Τζούνιορς, ανοίγει ουσιαστικά το ασκό του Αιόλου. Είναι πρώτη ανοικτή εκδήλωση δυσαρέσκειας και απειθαρχίας από κάποιον ποδοσφαιριστή από τότε που έγινε γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατέβαλε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του συμβολαίου τους για τη χρονιά που τρέχει και ο τρόπος που θα διαχειριστεί η ομάδα το περιστατικό αυτό θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό εάν θα είναι κάτι μεμονωμένο ή απαρχή κι άλλων τέτοιων αντιδράσεων.

Το θέμα είναι πιο σύνθετο απ’ όσο φαίνεται με μια πρώτη ματιά. Εξυπακούεται ότι ένας πληρωμένος παίκτης δεν θα έκανε έτσι ανάλαφρα κίνηση να περάσει τον Ατλαντικό χωρίς την άδεια της ομάδας του. Την ίδια διαδρομή την έκανε πέρυσι και ο (επίσης απλήρωτος) Ιμπάρμπο, με τη διαφορά ότι αυτός ήταν δανεικός και δεν ξαναγύρισε, ενώ ο Τσάβες έχει τριετές συμβόλαιο και φεύγοντας, είπε σε συμπαίκτες του ότι θα επιστρέψει σε μία εβδομάδα και ότι πήρε αυτή την απόφαση γιατί ένιωθε πως κάτι δεν πάει καλά με την αποθεραπεία του. Ακόμα κι αν δεν τεθεί θέμα αποχώρησής του από τον Παναθηναϊκό (απλήρωτη παραμένει έως τώρα και η Μπόκα Τζούνιορς), το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τιμωρηθεί επιστρέφοντας. Πόσο αυστηρά όμως; Οσο επικίνδυνη είναι μια τιμωρία «χάδι», άλλο τόσο είναι και μια πολύ βαριά «καμπάνα» με διακοπή συμβολαίου ή τσουχτερό πρόστιμο. Οταν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες και ανασφάλεια, μια λάθος αντίδραση μπορεί να βάλει «μπουρλότο» στ’ αποδυτήρια, οπότε το ζητούμενο σ’ αυτή την περίπτωση είναι μια τιμωρία που θα κρατήσει τις ισορροπίες.

Η απόφαση του Τσάβες να πάει σε γιατρό της επιλογής του στην Αργεντινή, αναδεικνύει και ένα θέμα που απασχολεί πλέον και τον Ουζουνίδη: οι μυϊκοί τραυματισμοί διαδέχονται ο ένας τον άλλον, με πολλές υποτροπές και αργό χρόνο αποθεραπείας. Πλην του Τσάβες, αυτή τη στιγμή στο ιατρικό δελτίο είναι οι Κουλιμπαλί (θλάση – τράβηγμα στη γάμπα για τέταρτη φορά εφέτος), Μουνιέ (θλάση), Βιγιαφάνες (τράβηγμα στα όρια της θλάσης), Χουλτ (πόνοι στη μέση), Γιόχανσον (ενοχλήσεις στο γόνατο), Κότσαρης (θλάση), Καμπέσας (αιμάτωμα), Τζανδάρης (ξανά ενοχλήσεις), Ευαγγέλου και Λουτσιάνο (ρήξη χιαστού). Πάρα πολλοί μυϊκοί τραυματισμοί για να τους προσπεράσει κανείς ανάλαφρα και ανεξάρτητα από την απόφαση του Ουζουνίδη να συγκαλέσει σύσκεψη με τους συνεργάτες του για να δουν τι πάει λάθος και να το αλλάξουν, η κίνηση του Τσάβες αναδεικνύει ένα πρόβλημα που απασχολεί και το σύνολο των συμπαικτών του… Μοναδική παρήγορη είδηση είναι η επιστροφή του Μολέντο στο κανονικό πρόγραμμα μετά μία εβδομάδα απουσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή