Επίθεση κουκουλοφόρων σε εισπρακτική εταιρεία

Επίθεση κουκουλοφόρων σε εισπρακτική εταιρεία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος καταδρομικής επίθεσης έγιναν νωρίς χθες το απόγευμα τα γραφεία εισπρακτικής εταιρείας στο Μαρούσι. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν από τις 4 μ.μ. έξι άτομα που είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες και φορούσαν μαύρα ρούχα εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο», επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 40, και προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της. Οι δράστες αποχώρησαν προτού φτάσει στο σημείο η αστυνομία. Δεν πέταξαν φέιγ βολάν μέσα ή έξω από τα γραφεία, όπως έχει συμβεί σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, ούτε –μέχρι αργά χθες– είχε αναρτηθεί κείμενο ανάληψης ευθύνης στο Athens Indymedia.

Η εταιρεία «στόχος» λέγεται Qualco και στα τέλη Νοεμβρίου ανέλαβε το έργο της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 12 εκατ. ευρώ, ενώ η αμοιβή της εταιρείας καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξιμων οφειλών. Μέτοχος της εταιρείας, που σημειωτέον «εξυπηρετεί» πάνω από 70 πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι συγγενικό πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Μια συγγενική σχέση δεν σημαίνει και ιδιαίτερες επαφές, πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις…», ήταν η απάντηση κύκλων του υπουργείου Οικονομικών στα σχόλια που προκάλεσε η προ ημερών δημοσιοποίηση της συνεργασίας της ΔΕΗ με τη συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία.

Παρόμοια περιστατικά με στόχο τις εγκαταστάσεις εισπρακτικών εταιρειών έχουν –ενδεικτικά– καταγραφεί τον Μάρτιο και τον Ιούνιο του 2017. Και στις δύο περιπτώσεις, υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας – Μοσχάτου, ενώ μόλις την 30ή Νοεμβρίου μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» έκαναν «ντου» και πέταξαν φυλλάδια στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή