Κάτω από το ηφαίστειο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα βλέμματα τις προηγούμενες μέρες ήταν καρφωμένα στην κορυφή του όρους Αγκούνγκ, στο ανατολικό άκρο του Μπαλί, στην Ινδονησία. Μάλιστα, η ηφαιστειακή τέφρα και ο καπνός κράτησαν κλειστό το αεροδρόμιο του νησιού και έτσι αναγκάστηκαν να παρατείνουν τις διακοπές τους οι δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που εγκλωβίστηκαν εκεί και, εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία, δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζουν το σπάνιο τοπίο και να απολαμβάνουν την εξωτική τους εμπειρία. 

Για τους ντόπιους τα πράγματα ήταν (και είναι ακόμα, καθώς ο συναγερμός δεν έχει λήξει) κάπως διαφορετικά. Οι περιουσίες τους στους πρόποδες του Αγκούνγκ βρίσκονται στο έλεος του αγριεμένου όρους και καλούνται να συνεχίσουν τη ζωή τους (όπως τα παιδιά της φωτογραφίας που είναι ανεβασμένα στο σχολικό τους), σβήνοντας τις μνήμες του 1963, όταν, στην τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου, η περιοχή Karangasem είχε καταστραφεί και είχαν χάσει τη ζωή τους 1.900 άνθρωποι. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή