ΑΓΟΡΑ

Δίπλες: το παρεξηγημένο γλυκό

ΛΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Δίπλες

Απαιτούν υπομονή, κόπο και μαεστρία. Ένα από τα πιο δύσκολα γλυκά της παράδοσης, το οποίο όμως αν το βρείτε φτιαγμένο σωστά, είναι απολαυστικό: τραγανό και γλυκό, ελαφρύ και με γεμάτη γεύση. Το φύλλο πρέπει να γίνει πολύ λεπτό και το πιο δύσκολο είναι το τύλιγμά του στο χαρακτηριστικό σχήμα της δίπλας, το οποίο πρέπει να γίνει την ώρα που τηγανίζεται σε καυτό λάδι! Στις γιορτές βρίσκουμε δίπλες στους περισσότερους φούρνους και ζαχαροπλαστεία. Σας προτείνουμε τις καλύτερες που δοκιμάσαμε.

Γαλυφιανάκης. Φημίζεται για το γαλακτομπούρεκό του, αλλά φτιάχνει και τραγανές δίπλες με μέλι από την Κρήτη και καρύδι. Μπορείτε να παραγγείλετε και τηλεφωνικά και να σας έρθουν τα γλυκά σπίτι με delivery!

Ευφρονίου 60, περιοχή Κάραβελ, Τ/210-72.45.706, Λεωφ. 17ης Νοεμβρίου 38, Ηλιούπολη, Τ/210-99.58.788, Λεωφ. Αρτέμιδος 64, Λούτσα, Τ/22940-81.467.


Palet. Όσο πρέπει μελωμένες και ολόφρεσκες δίπλες.

Λεωφόρος Καλαμακίου 16, Άλιμος, Τ/210-98.28.154.


Μέλισσα. Το φημισμένο ζαχαροπλαστείο φτιάχνει, εκτός απ’ όλα τ’ άλλα, και τραγανές δίπλες, ανάλαφρες, με μετρημένο μέλι.

Εθν. Μακαρίου 43, Περιστέρι, Τ/210-57.11.055.


Τούλα. Από το 1964 το ζαχαροπλαστείο φτιάχνει τσουρέκι, πολίτικα γλυκά και μελωμένες δίπλες. Όλα παράγονται καθημερινά στο εργαστήριο.

Ευτυχίδου 41, Παγκράτι, Τ/210-72.18.255.


Βάρσος. Από τα λίγα ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά όλο τον χρόνο. Οι δίπλες πουλιούνται άμεσα, γι’ αυτό και είναι πάντα φρέσκες και τραγανές.

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, Τ/210-80.12.472.


A la Grec. Όχι δίπλες, αλλά ξεροτήγανα, που σημαίνει ότι δεν βάζουν αυγά και προσθέτουν ρακή. Τα μελώνουν με θυμαρίσιο μέλι, βάζουν και λίγη κανέλα και καβουρδισμένο σουσάμι. Τραγανά και εύθρυπτα, με γεμάτη γεύση.

Αγίας Παρασκευής 65, Χαλάνδρι, Τ/211-01.22.071.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ