ΕΛΛΑΔΑ

Οι «μάγοι» με τα δώρα τού... Σώρρα έχουν πιάσει δουλειά

ΙΩΑΝΝΑ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεν υπάρχει ίσως καλύτερος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου εν έτει 2017 από το να σε διαβεβαιώνουν ότι έχεις χρήματα στην τράπεζα και δεν χρωστάς πουθενά. Μια τέτοια υπόσχεση προσέφεραν σε όσους βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε κεντρικούς δρόμους και πλατείες του Π. Φαλήρου και της Καλλιθέας τα μέλη της «Ελλήνων Συνελεύσεως», τα «πνευματικά παιδιά» του Αρτέμη Σώρρα.

«Κλείστε τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, γιατί οι δημοσιογράφοι σάς λένε ψέματα», προέτρεπαν από τις ντουντούκες οι «Συνέλληνες», που εναλλάξ έπαιρναν τον λόγο, με ελληνικές σημαίες και σημαίες του φορέα τους ανά χείρας. «Με μια εξώδικη δήλωση, που προμηθεύεστε από τα γραφεία μας, μπορείτε να ξεχρεώσετε ΕΝΦΙΑ, δάνεια και ασφαλιστικά ταμεία», επέμεναν να εξηγούν.

Ο φορέας τους, «Ελλήνων Συνέλευσις», παρουσιαζόταν για άλλη μία φορά, ακόμη και μετά τις διώξεις κατά του αρχηγού αλλά και μελών, ως φάρος στο πέλαγος της απελπισίας, αφού «στην εφορία πας, εισπράττεις αδικία· στο δικαστήριο, πάλι αδικία· στο ειρηνοδικείο, ακόμα περισσότερη αδικία». Με έκπληξη παρακολουθούσαν τους συλλογισμούς τους όσοι βρίσκονταν στα πέριξ, που «φλέρταραν» μπροστά στις βιτρίνες ή ετοίμαζαν το χριστουγεννιάτικο μενού. Δεν πίστευαν στα αυτιά τους ούτε όσοι προσέρχονταν στις αρχές του μήνα στη ΔΕΗ Κερατσινίου να αποπληρώσουν κάποια... λυπητερή.

Τα «διαθέσιμα» ποσά

Προτού περάσουν το κατώφλι της δημόσιας εταιρείας ηλεκτροδότησης, οι «Συνέλληνες» τους πρότειναν να προσέλθουν στα γραφεία τους, «για να πληρώσουν τη ΔΕΗ από τα ελληνικά καταπιστεύματα». Στο έντυπο, άλλωστε, υλικό που μοιράζουν, συνεχίζουν να αναγράφουν τα «διαθέσιμα» ποσά σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, που αθροίζονται σε 115 δισεκατομμύρια δολάρια (ενώ παραμένουν πάντοτε και τα 600 δισ. δολάρια του Σώρρα υπέρ της ελληνικής κυρίαρχης δημοκρατίας!). «Ποιος περιμένετε να κάνει το θαύμα, αν δεν το κάνουμε εμείς οι ίδιοι;» αναρωτιόταν η ομιλήτρια.

Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται, όπως όλα δείχνουν, οι εξορμήσεις των ακολούθων του καταζητούμενου Αρτέμη Σώρρα σε όλη την Ελλάδα, σε πολλές πόλεις δικάζονται μέλη της «Ελλήνων Συνελεύσεως» με την κατηγορία της «διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση».

Ταυτόχρονα, πολλοί από εκείνους που ακολούθησαν τις οδηγίες της «Συνελεύσεως» βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αφού κανένα εξώδικο δεν έχει γίνει δεκτό από τράπεζα. Οσοι, μάλιστα, ήταν πεπεισμένοι για το όραμα του Αρτέμη Σώρρα και δεν προχώρησαν σε διακανονισμό οφειλών, βρίσκονται σήμερα να χρωστούν υπέρογκα ποσά λόγω προσαυξήσεων και τόκων.

Είναι, επομένως, απορίας άξιον, αν οι παραπάνω πύρινοι λόγοι δίνονται για την προσέλκυση νέων μελών ή για την παρηγοριά όσων νιώθουν εξαπατημένοι...

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ