Η «ΟΛΑ» πίσω από την επίθεση στο Εφετείο

Η «ΟΛΑ» πίσω από την επίθεση στο Εφετείο

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» (ΟΛΑ) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο του Εφετείου τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της οργάνωσης, που ήθελε το κείμενο ανάληψης ευθύνης να δημοσιεύεται αρκετές εβδομάδες ή και μήνες μετά την επίθεση, η προκήρυξη για την επίθεση στο Εφετείο αναρτήθηκε χθες το απόγευμα στην ιστοσελίδα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου Athens Indymedia.

Στο κείμενο δεν παρατίθενται πληροφορίες και λεπτομέρειες για την επίθεση, όπως συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Ο συντάκτης του περιορίζεται σε θεωρητικές αναφορές για τη Δικαιοσύνη, στην προσπάθειά του να αιτιολογήσει την επιλογή του στόχου. Αναφέρεται στη δικαστική κατάληξη που είχαν υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινή γνώμη και εκφράζει αλληλεγγύη στους πολιτικούς –όπως τους χαρακτηρίζει– κρατουμένους. Με αφορμή τις εξελίξεις στη Μ. Ανατολή καλεί σε «σαμποτάρισμα με κάθε μέσο του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ – Αιγύπτου», ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση κάνοντας ονομαστική αναφορά στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής είχαν από την πρώτη στιγμή υποδείξει την «ΟΛΑ» ως την οργάνωση πίσω από την επίθεση στο Εφετείο, κρίνοντας από τη μεθοδολογία δράσης και τα ευρήματα από το σημείο της επίθεσης. Η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» πρωτοεμφανίστηκε με την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ. στη Λ. Συγγρού (Ιανουάριος 2013) και, στο διάστημα που μεσολάβησε, προσέθεσε στο «βιογραφικό» της τις επιθέσεις στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα και πιο πρόσφατα στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή