Τα άνθη της Αννας Αχιλλέως Stäubli

Τα άνθη της Αννας Αχιλλέως Stäubli

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο, στα ερείπια μιας πρωτοχριστιανικής βασιλικής», λέει η Αννα Αχιλλέως Stäubli και στις αισθήσεις έρχονται η μυρωμένη γη, οι λειμώνες του νησιού, τα σπαράγματα από τοιχογραφίες με τις σβησμένες μορφές, η μέθη της τέχνης και της φύσης, ο αισθησιασμός της άνοιξης, τα κλαρωτά φορέματα των γυναικών, όλα όσα έχουν φιλτραριστεί και χωνευτεί στον χρωστήρα της μέσα σε δίνες αναφορών, επιρροών και φαντασιώσεων.

Η Αννα Αχιλλέως Stäubli είναι μια ζωγράφος με δικό της ιδίωμα, που το έχει κατακτήσει δουλεύοντας σκληρά, υιοθετώντας την τεχνική της εγκαυστικής. Τα έργα που παρουσιάζει τώρα στην Gallery Genesis, σε επιμέλεια Ιριδος Κρητικού, είναι όλα φυτικές συνθέσεις, εγκαυστική και ακρυλικά, υπό την εύηχη ενότητα «Sensations Imprimés», έργα που αποπνέουν ικανότητα σύνθεσης και έλεγχο στη χρήση του χρώματος. Κινούμενη ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ελβετία, αποκαλύπτει ένα εξαιρετικό ταλέντο στην απόδοση των ανθέων, στο όριο του ρεαλισμού και της παραισθησιογόνου ψευδαίσθησης, εντύπωση που υπογραμμίζεται από τον ευφρόσυνο καταιονισμό ισχυρών χρωματικών συνθέσεων. Ο ολάνθιστος «κήπος» της είναι μια πρόσκληση σε έναν κόσμο φωτεινό και ελκυστικό.

​​Gallery Genesis, Χάρητος 35, έως 13/1 (http://www.anna-as.com/).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή