Πλήρης μεταστροφή Σώρρα ενόψει κατασχέσεων

Πλήρης μεταστροφή Σώρρα ενόψει κατασχέσεων

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στροφή 180 μοιρών στην επικίνδυνη ρητορική του σημείωσε με την αλλαγή του έτους ο φυγόδικος Αρτέμης Σώρρας. Μπορεί οι ακόλουθοί του μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου με «ενημερωτικές εκδηλώσεις» σε όλη την επικράτεια να ενθάρρυναν τους συμπολίτες τους να μην πληρώνουν τα χρέη τους και να τους διαβεβαίωναν ότι χρήματα υπάρχουν χάρη στα… «καταπιστεύματα», ο αρχηγός τους όμως έρχεται εν μέσω εορτών να ανατρέψει τις ίδιες του τις εξαγγελίες! Σε ηχητικό μήνυμα, που ετοίμασε εν κρυπτώ ο αρχηγός της Ελλήνων Συνελεύσεως, καλεί άπαντες να ξεχρεώσουν, για να απελευθερωθούν εκείνοι αλλά… και ο ίδιος. «Αν δεν πληρώσεις, θα σου πάρουν το σπίτι, θα σου πάρουν τη ζωή», τονίζει ο πάλαι ποτέ Ρομπέν των ελληνικών χρεών, συμβουλεύοντας τους «συνέλληνες» να αποπληρώσουν με δικά τους χρήματα. Φυσικά, ο αγωνιστικός τόνος δεν απουσιάζει από το εξάλεπτο μήνυμα. Η αποπληρωμή των χρεών αποτελεί προϋπόθεση «για να πας απέναντι σε ένα κτήνος καθεστωτικό, να το λιώσεις». Το καθεστωτικό κτήνος «θα το σκοτώσουμε με χρήμα, γιατί αυτό ζητάει». Οπως, μάλιστα, σε μια αναλαμπή λογικής σκέψης, προσθέτει: «αν δεν δώσεις χρήματα, δεν πρόκειται να σταματήσεις κανέναν πλειστηριασμό».

Η χρονική στιγμή της «στροφής στον ρεαλισμό» του Σώρρα δεν είναι βέβαια τυχαία. Στο τρέχον έτος εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν 3.932 πλειστηριασμοί, που αφορούν και τους οπαδούς του Σώρρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017, πλήθος εξώδικων κατατίθεντο σε ΔΟΥ από οφειλέτες που ζητούσαν να ξεχρεώσουν από το υποτιθέμενο ομόλογο των 600 δισ. του Σώρρα. Προκειμένου, βέβαια, να έχουν το δικαίωμα να επικαλούνται τον θησαυρό Σώρρα ενώπιον του κράτους, τα μέλη της Ελλήνων Συνελεύσεως είχαν καταβάλει στα κατά τόπους γραφεία της από 20 έως 50 ευρώ. Δεδομένου, βέβαια, ότι ο θησαυρός είναι άνθρακες, το υπουργείο Οικονομικών είχε συλλέξει όλα τα στοιχεία όσων είχαν καταθέσει εξώδικα, με αποτέλεσμα εκείνοι, λίγο πριν από την αλλαγή του έτους, να λάβουν ειδοποιητήρια για κατασχέσεις ακινήτων και διαταγές πληρωμών.

Τη στιγμή, πάντως, που οι φήμες για το κρησφύγετο και τις μεταμφιέσεις του φυγόδικου Σώρρα φουντώνουν, ο ίδιος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να εγκαταλείψει το «άρμα» του και να χάσει τον… λαό του. Καθότι «το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς». Ζητάει από τους «συνέλληνες του, τα αδέλφια του, τους πολεμιστές του» να αποπληρώσουν, τους προσκαλεί όμως και στα γραφεία της Ελλήνων Συνελεύσεως. «Σε καλούμε στα γραφεία μας να έρθεις να αποπληρώσεις όλα σου τα χρέη, μέσω των εντολών εξουσιοδότησης αποπληρωμής των χρεών … να αποπληρώσεις με τα χρήματά σου έτσι όπως τα έχουμε δομήσει […] η απελευθέρωση όλων μας κρέμεται στα δικά σου χρέη και στη δική σου επιλογή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή