Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη μυστική διπλωματία

Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τη μυστική διπλωματία

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διπλές αποστάσεις από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, χαραγμένες μάλιστα με σκληρές κριτικές φράσεις, αλλά και με αναφορές που ερμηνεύθηκαν στο Περιστύλιο ως αιχμές προς το Ποτάμι, υιοθέτησε σήμερα από τη Βουλή η κυρία Φωτεινή Γεννηματά.

Αρχικώς, επέκρινε με σφοδρότητα τους κυβερνητικούς χειρισμούς, όπως αυτοί καταγράφηκαν και στο Νταβός: «Δυστυχώς όπως φάνηκε και από την συνάντηση του Νταβός ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται εν κρυπτώ. Συνεχίζει τη μυστική διπλωματία. Δεν έχουμε πάρει ακόμα απάντηση στο ερώτημα αν ο κ. Τσίπρας έχει αναλάβει δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να έχει εξασφαλίσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική διγλωσσία υπονομεύει την  όποια διαπραγμάτευση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΔΗΣΥ και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσει στρέφοντας τα βέλη της αυτή τη φορά κατά του προέδρου της ΝΔ: «Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη  για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει  την πλήρη  ακροδεξιά  στροφή του και δεν εξυπηρετεί  τα εθνικά συμφέροντα. Είναι απαράδεκτο η ΝΔ, η παράταξη που δημιούργησε και συντήρησε  το ζήτημα των Σκοπιών, να προσπαθεί τώρα να αποστεί των ευθυνών της».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυρία Γεννηματά σημείωσε: «Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η παράταση του σημερινού αδιεξόδου καθιστούν επιβεβλημένη την αναζήτηση εθνικά επωφελούς λύσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για οποιαδήποτε δήθεν «λύση». Από  την κυβέρνηση  το ζητούμενο είναι μια αποτελεσματική και ολοκληρωμένη λύση που διασφαλίζει πλήρως τα ελληνικά συμφέροντα και περιλαμβάνει  το σύνολο των απαραίτητων εγγυήσεων  που θα αποτρέπουν ενέργειες αλυτρωτισμού, προπαγάνδας και καταστρατήγησης του πνεύματος και της ουσίας των όσων θα συμφωνηθούν».

Τέλος, και στον απόηχο τοποθετήσεων του επικεφαλής του Ποταμιού περί πιθανής ψήφισης μιας λύσης τώρα, στη βάση της σύνθετης ονομασίας και με διασφάλιση συγκεκριμένων προϋποθέσεων, η κυρία Γεννηματά ανέφερε: «Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί την τελική μας στάση η οποία θα καθοριστεί με αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, αξιολογώντας  στο σύνολο της την τελική κυβερνητική πρόταση αν και όταν αυτή διατυπωθεί επισήμως. Σεβόμαστε τις  γνήσιες ευαισθησίες του Ελληνικού λαού. Εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε τηρούμε υπεύθυνη και σταθερή στάση».

Πάντως, η τελευταία αυτή επισήμανση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από ορισμένους ερμηνεύθηκε και ως μήνυμα προς το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στάση του κόμματός της για την ώρα της λήψης απόφασης επί ενός ζητήματος που ενδεχομένως βρει τον κυβερνητικό εταίρο (ΑΝΕΛ) σε θέση διαφωνίας και καταψήφισης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή